De kleine Parijse keuken van Rachel Khoo
Oui oui, tijd voor de Franse cuisine! Als je wat anders op tafel wilt zetten dan stokbrood met kruidenboter of je standaard coq au vin, maak dan eens kennis met Rachel Khoo. Typische Franse gerechten zoals crème brûlée of soufflé au fromage met een moderne twist.
De klassieke Franse keuken bestaat uit veel sterk bewerkte en redelijk zware gerechten. De ‘nouvelle cuisine’ of de ‘nieuwe keuken’ is ook Frans, maar bestaat uit verse en lichte ingrediënten die op een aantrekkelijke wijze worden gepresenteerd. Geen sterke marinade, maar verse kruiden, boter en citroen. Het is bijna een kunst om de natuurlijke smaak zo veel mogelijk te behouden. Deze ‘nieuwe keuken’ laat zien dat Frans koken ook eenvoudig en makkelijk kan zijn.
Rachel Khoo
Een groot voorstander van de nieuwe Franse keuken, is de Britse Rachel Khoo, kokkin in Parijs. Na haar opleiding verhuisde ze naar de Franse hoofdstad om de kunst van Franse patisserie onder de knie te krijgen.
Inmiddels heeft Rachel heel wat ervaring opgedaan en is ze een kookprogramma op BBC én een kookboek rijker: Chez Rachel. Haar passie is koken en eten zoals de Parijzenaren dat thuis doen. Haar gerechten zijn vooral enjoyable, zoals ze zelf zegt. Zelfs de Fransen zijn enthousiast!
Foodblog
Dat Rachel druk is, is nu wel duidelijk. Toch houdt ze speciaal voor haar fans een foodblog bij. Daar deelt ze tips, gerechten, foto’s en verhalen over alles wat ze meemaakt.
Het kookboek van Rachel is een waar genot. De sfeer, Rachel’s persoonlijkheid, de ingrediënten en haar manier van koken: het vult je maagje met liefde! Wil jij dit mooie boek ook op je aanrecht? Doe dan nu mee en win een exemplaar!
Of bestel het boek voor €24,95 op de website van boekenwereld. Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021551371.