De Libelle saladedagen
Noedelsalade
Serveer de salade eens op een ‘nieuwe’ manier; de ingrediënten naast elkaar in plaats van gemengd.
Hoofdgerecht voor 4 personen
• 250 g rijstnoedels
• zout, peper
• 250 g groene asperges, geschild
• 4 boswortelen, in reepjes
• 1 rode ui, in ringen
• 2 snackkomkommers, ongeschild, in plakjes
• 4 lente-uitjes, in ringen
• handvol korianderblaadjes
• 3 el zonnebloemolie
• 1 el sesamolie
• 1 el geraspte gemberwortel
• 1-2 el limoensap
• ½-1 tl sambal oelek
Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing, laat uitlekken. Kook de asperges in 4-5 min. beetgaar. Laat ze uitlekken, afkoelen en schaaf ze in lange repen. Leg de groente en noedels op een schaal. Roer een dressing van beide oliesoorten, gember, limoensap, sambal, zout en peper en druppel deze over de groente.
Bereiden: circa 25 min. Ca. 385 kcal p.p.
Doperwtensalade met munt
Munt en citroenschil geven een fris mediterrane smaak.
Hoofdgerecht voor 4 personen
• 400 g gedopte doperwtjes (vers of diepvries)
• zout, peper
• 75 g vers broodkruim
• 2-3 el fijngesneden bladpeterselie
• 1 teentje knoflook, geperst
• 1 el geraspte citroenschil
• 1 varkenshaasje, in plakjes van 1 cm
• bloem
• 1 ei, losgeklopt
• 6 el olijfolie
• 75 g veldsla
• ca. 125 g kleine blaadjes Romaanse sla
• 2 el muntblaadjes
• 2 el kervelblaadjes
• ½ bosje radijs, in plakjes
• 1-1½ el citroensap
• ½ tl mosterd
• 1 citroen, in partjes
Kook de erwtjes in 3-4 min. beetgaar, laat uitlekken en afkoelen. Meng broodkruim, peterselie, knoflook, citroenschil en wat zout en peper. Haal de plakjes varkenshaas eerst door bloem, daarna door losgeklopt ei en druk ze vervolgens in het kruidige broodkruim. Bak de plakjes vlees goudgeel in 1-2 min. per kant in 2 el olie. Laat op keukenpapier uitlekken. Meng veldsla, Romaanse sla, doperwten, munt- en kervelblaadjes en radijs. Roer een dressing van 4 el olie, citroensap, mosterd en wat zout en peper. Druppel de dressing over de salade. Serveer met plakjes vlees en partjes citroen.
Bereiden: ca. 20 min. Ca. 395 kcal p.p.
Kijk in Libelle 15 voor nog meer heerlijke recepten