Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dit is dé truc om citroenen 3 maanden lang vers te houden

Citroensap is de perfecte smaakmaker voor een fris zomers gerecht. En dat niet alleen: citroenen zitten ook nog eens boordevol vitamine C en zijn een echte booster voor je immuunsysteem. Kortom, reden genoeg om een netje citroenen in te slaan! Maar hoe zorg je ervoor dat ze ook nog eens lekker vers blijven?

Volgens kookwebsite Food.com is er een hele simpele truc om citroenen maar liefst 3 maanden lang vers te houden. Het enige wat je hoeft te doen, is de citroenen in een schaal met water te leggen. Vervolgens zet je de schaal in de koelkast. Op die manier zouden de vruchten niet uitdrogen en dus ook langer vers blijven.

Advertentie

Vocht

Hoe dat zit? Wanneer je citroenen op kamertemperatuur bewaart, dan verliezen ze meestal na een week al vocht. Het vocht ontsnapt door de schil van de citroen, waarna deze begint uit te drogen. Door de citroen in een schaal met water te leggen, zorg je er als het ware voor dat de vrucht ‘gehydrateerd’ blijft.

Een andere manier om citroenen lang te bewaren, is in een afgesloten plastic zak in de koelkast. Ook kun je de gele vrucht prima invriezen. Stop ze in een diepvrieszak en laat zoveel mogelijk lucht los voordat je de sluiting weer dicht doet. Ontdooi de citroenen door ze 10 minuten in koud water te leggen en vervolgens in plakjes te snijden.

Hmm! Deze overheerlijke citroenrepen zijn een feestelijke traktatie:

 

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Popsugar.co, Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien