Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Deze bijzondere ijssmaak belooft dé hit van de zomer te worden

In de zomer lusten we iedere dag wel een ijsje. Omdat vanille en pistache op den duur ook gaan vervelen, bedachte onze zuiderburen iets nieuws. 

In België kun je vanaf juli bij 2 ijssalons een hoorntje met een bolletje champagne-ijs bestellen.

Advertentie

Fijnproevers

Waar we in Nederland een fles champagne opentrekken als er wat te vieren valt, staat bij de Vlamingen veel vaker een glas bubbels op tafel. Volgens het Comité Champagne (ja, dat bestaat kennelijk) staat België op de zesde plaats van grootste champagne-importeurs. Niet zo gek dus dat de Belgische fijnproevers daarmee aan de slag gingen.

Sprankelend goud

Het initiatief komt uit de koker van champagnemerk Piper-Heidsieck. Samen met ijssalon Cremerie Germaine en Glacier Gaston in Brussel ontwikkelde het bedrijf het champagne-ijs. Het ijs is een sorbetijs geworden dat voor 47% uit champagne bestaat. “Elke hap brengt dezelfde ervaring teweeg als een sip van het sprankelende goud”, belooft Jan Vandewiele van Cremerie Germaine.

Gekonfijte frambozen

Om het nog feestelijker te maken, voegde zijn zaak gekonfijte frambozen en calamondin (een citrusvrucht uit de Filipijnen) toe. Dat klinkt misschien alsof je een godsvermogen kwijt bent aan een ijsje, maar dat valt gelukkig mee. Voor een bolletje champagne-ijs betaal je net als voor de andere smaken 2,50 euro.

Een goede reden voor een tripje Antwerpen deze zomer. Santé!

Minstens zo lekker als champagne-ijs: deze ijstaart van bokkenpootjes.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be. Beeld: iStock

De Dag Nadat Vervolg 51 – Ik een gemeen sinterklaasgedicht kreeg

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien