Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dít dieet volgde Kate Middleton voordat ze trouwde met William

Het Dukan Diet is hét dieet dat Kate Middleton volgde voordat ze in het huwelijk trad met William. Niet alleen Kate is fan van dit dieet, het is een van de populairste eiwitdiëten van de afgelopen jaren. Maar: wat houdt het eigenlijk in?

De belangrijkste elementen van het Dukan Diet zijn groenten, eiwitten en het vermijden van koolhydraten. Het is opgebouwd in 4 fases om af te vallen en op gewicht te blijven. Alle fases hebben een eigen doel, de doelen moeten behaald worden om door te kunnen naar de volgende fase. Hoe zwaar de verschillende fases zijn hangt af van je streefgewicht.

De eerste fase: de afvalfase
Het doel van deze fase is om zoveel mogelijk kilo’s kwijt te raken. Dat doe je door een menu te volgen van uitsluitend vis, ei, mager vlees en vetvrije zuivel. Je moet ook minimaal 1,5 liter water per dag drinken. Het maakt niet uit hoeveel en wanneer je eet, als je je maar aan deze eisen houdt. Hoelang de afvalfase duurt kan variëren van 1 tot 10 dagen. Het hangt allemaal af van hoeveel je wilt afvallen.

Advertentie

De tweede fase: de cruisefase
Na de eerste fase begin je met het opbouwen van je voedingspatroon. Het bereiken van je streefgewicht is het doel van de cruisefase. In deze fase eet je veel eiwitten. Daarnaast eet je groentes die weinig zetmeel bevatten, zoals komkommer, selderij en tomaat. Het is de bedoeling dat je 100 verschillende groentes aan je dieet toevoegt.

De derde fase: de stabilisatiefase
De stabilisatiefase is heel belangrijk bij dit dieet, en is ook meteen de reden dat veel andere diëten niet werken. Deze fase gaat het jojo-effect tegen. Dat doe je door je menu uit te breiden met kleine hoeveelheden koolhydraten, fruit en kaas. Je mag daarnaast twee keer in de week iets lekkers eten, bijvoorbeeld iets ongezonds zoals patat of pizza.

De vierde fase: de volhardingsfase
Het uiteindelijke doel van dit dieet is nooit meer aankomen. Je eet één keer per week precies zoals in fase 1, de afvalfase. De andere dagen van de week mag je eten en drinken wat je wilt, zolang het natuurlijk wel gezond is. De ene dag dat je op je dieet moet letten zou de ‘normale dingen’ die je de overige dagen eet, compenseren. Dit blijf je de rest van je leven doen, zodat je niet meer aankomt.

Is het verstandig om zelf aan het Dukan Dieet te beginnen? Het klinkt misschien niet zo, maar dit is een zwaar dieet. Er is wel een grote kans dat het slaagt, als je de juiste mindset hebt. Kate bewijst in ieder geval dat het effectief is!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Dieetkompas, Redbook. Beeld: iStock, ANP.

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien