Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Eten in de diepvries? Dit zijn de houdbaarheidsdata van groenten, vlees en kruiden

Op een ei en voedsel in blik na, kun je bijna al het eten in de diepvries bewaren. Wat dacht je van een zelfgemaakt soepje of een restje stoofvlees? Het kan allemaal in de diepvries.

Toch hebben ingevroren vlees, vis, groenten, kruiden en zuivel ieder een eigen houdbaarheidsdatum:

Advertentie

  • Boter en margarine: 12 maanden
  • Aubergine, courgette en paprika: 12 maanden
  • Gesneden groenten: 3 maanden
  • Stoofpotjes: 6 maanden
  • Rauwe vis: 6 maanden
  • Vers fruit: 3 tot 6 maanden
  • Fruit in suiker of met siroop: 8 tot 12 maanden
  • Biefstuk en lam: 12 maanden
  • Kip, gebakken of gekookt: 12 maanden
  • Kip, rauw: 9 maanden
  • Gehakt: 2 tot 3 maanden
  • Verse kruiden: 6 maanden
  • Gebak met slagroom: een maand
  • Gebak zonder slagroom: 3 maanden

LEES OOK:

De beste artikelen van Libelle ontvangen in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Mathijs maakt risotto met champignons en pijnboompitten. Kook je mee?

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien