Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Met deze 4 diepvriesproducten wordt vegetarisch koken nóg makkelijker

Een lekkere vegetarische of vegan maaltijd klaarmaken is lastiger dan een aardappels-groente-vleesmaaltijd op tafel zetten. Maar met deze 4 producten in je vriezer, wordt plantaardig koken een stuk makkelijker.

Voor plantaardige gerechten, hoeft heus niet ieder ingrediënt vers en biologisch te zijn. Voedingsdeskundige Sharon Brown noemt de vriezer zelfs een ‘moderne voorraadkast’.

Advertentie

Groenten en fruit

Bevroren fruit is handig om in huis te hebben. Je kunt het toevoegen aan smoothies, havermoutpapjes, pannenkoeken en snelle desserts. Zin in taart? Met een pak roodfruit maak je een heerlijke crumble-taart. Hetzelfde geldt voor groenten. Ook hier maak je binnen een handomdraai lekkere gerechten mee. Veel mensen denken dat groenten en fruit uit de vriezer minder gezond zijn dan verse supermarktgroenten. Dit is echter niet zo. Veel groenten en fruit van de groenteafdeling moeten uit het buitenland komen, waardoor die producten ook niet altijd écht vers zijn. Vriesgroenten en -fruit zijn dat wél. Die worden namelijk een uur voordat ze worden geplukt gewassen, geblancheerd en ingevroren. Hierdoor gaan er inderdaad wat voedingsstoffen verloren, maar ze behouden nog een groot deel van alle fijne gezondheidsvoordelen.

Soep

Maak altijd een extra portie als je soep kookt. Dat is vaak weinig moeite en je kunt het makkelijk invriezen zodat je altijd een gezonde maaltijd hebt liggen als je geen tijd of zin hebt om te koken. Soep kun je ongeveer 3 maanden goed houden in de vriezer. Zorg wel dat het goed is afgekoeld voordat je het invriest. Als je de soep lauw invriest, gaat dit ten koste van de smaak doordat er ijsvorming ontstaat rondom het bakje waarin je het bewaart.

Pizza’s

Vegan diepvriespizza’s zijn nog niet in iedere supermarkt te krijgen. Wat je wél kunt doen, is pizzabodems en tomatensaus invriezen. Deze top je af met de groentes die óók in je vriezer liggen. Handig! Zo heb je een pizza die naast plantaardig óók nog eens supergezond is.

Dit is dé tip om je vriezer te ontdooien en een waterval te voorkomen.

Op zoek naar smakelijke recepten en handige kooktips? Trakteer jezelf op de nieuwe Libelle Lekker:

Libelle Lekker: slank het voorjaar in
Libelle Lekker: slank het voorjaar in
€4,99
Shop nu

Bron: Wellandgood. Beeld: iStock

Lees meer

Overwin je grote en kleine angsten met de fear setting methode

fear setting methode

Bij belangrijke beslissingen spelen vaak allerlei doemscenario’s door ons hoofd, en dat kan verlammend werken. Want wat als…? Met de fear setting methode durven we, weloverwogen, wél tot actie over te gaan.

Ontslag nemen en voor jezelf beginnen, speechen op een bruiloft, alleen op vakantie gaan, je leidinggevende de waarheid zeggen, autorijden, een echtscheiding aanvragen, solliciteren op een hogere functie, koken voor een grote groep: bijna allemaal hebben we wel een droom, doel of verlangen. Iets wat we graag willen of waarvan we vinden dat we het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien