Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Geen zin in een gespannen kerstdiner? Met dit sausje krijg je iedereen in feeststemming

Hoewel Kerstmis natuurlijk hartstikke leuk is, kan het ook voor de nodige stress zorgen. Want wat zet je op het menu? En hoe zorg je ervoor dat het gezellig blijft aan tafel? Een bedrijfje uit California claimt nu dé oplossing te hebben voor een stressvrije kerst.

Hun instant-saus zou er namelijk voor zorgen dat alle familieproblemen binnen een kwartier zijn opgelost.

Advertentie

Gelukzalige roes
Het bedrijf heeft een met marihuana-extract geïnfuseerde kalkoensaus ontwikkeld die ‘een knipoog naar een feestklassieker’ zou zijn. Het product, dat niet in ons land wordt verkocht, bevat naast kalkoenbouillon, zout, uien- en knoflookpoeder, zo’n 10 mg THC. Dit laatste is het psycho-actieve bestanddeel van wiet, dat bij gebruik voor een gelukzalige roes zorgt.

Eerst toestemming vragen
Maar wees voorzichtig: want hoewel het héél verleidelijk is om de saus lekker royaal over het eten van je gasten te gieten, waarschuwt de producent om wel eerst even toestemming te vragen. “Wees geen eikel en serveer het alleen als iemand precies weet wat hij voorgezet krijgt.”

Lekker achterover leunen
Volgens Kiva zijn de effecten van de saus vrijwel direct merkbaar. Anders dan bij hun reguliere producten, waarvan de THC eerst door de lever moet worden opgenomen, zorgt een micropoeder in de saus ervoor dat je ‘achterover kunt leunen en de feestsfeer over je heen kunt laten komen’.

Op een andere manier indruk maken tijdens het kerstdiner? Probeer deze super leuke eetbare boompjes:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Kivaconfections. Beeld: iStock

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien