Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dít is het verschil tussen een groene en een bruine avocado

In de supermarkt kom je altijd 2 soorten avocado’s tegen: eentje met een groene schil en eentje met een bruine schil. Maar wat is het verschil tussen de 2? En welke kun jij het beste kiezen voor jouw gerecht?

Dat zit zo.

Advertentie

Verschillend

De avocado’s zijn wel degelijk verschillend. Zo hebben ze een andere textuur, een andere smak, zijn ze niet beiden even romig en kun je ze het beste niet gebruiken voor dezelfde typen gerechten.

Romig en vet

Enerzijds is er de Hass avocado. Deze avocado heeft een donkere, dikke en erg geribbelde schil. Deze soort komt oorspronkelijk uit Californië en werd daar voor het eerst verkocht in de jaren ’20 door postbode Rudolph Hass. Vandaar de naam. Deze avocadosoort is erg vet en romig. Het is het type avocado dat je het beste kunt gebruiken in romige gerechten zoals guacamole, pastasauzen met avocado of als smeersel op je geroosterde boterham.

Stevig en slank

De andere avocadosoort die je vaak langs ziet komen, is de Florida avocado. Deze avocado heeft een groene schil die een stuk gladder is dan de schil van de Hass avocado. Daarbij kan de Florida avocado maar liefst 6 keer zo groot worden als een Hass avocado! De Florida avocado die – je raadt het al – afkomstig is uit Florida, wordt ook wel vaak de Slimcado genoemd. Hiermee wordt gerefereerd naar het Engelse ‘slim‘, dat slank betekent. De avocado dankt zijn naam aan de hoeveelheid calorieën die erin zitten. Deze avocadosoort is namelijk een stuk minder vettig en romig dan de Hass avocado en bevat daardoor slechts 1/3 van de calorieën die in een Hass avocado zitten. Omdat deze avocado niet zo romig en zacht is, kun je hier beter geen guacamole van maken. Wel is deze avocado perfect om in blokjes in een salade te verwerken.

Heb je de juiste avocado voor jouw gerecht gekocht, maar is deze nog niet rijp? Met deze tip is je avocado in no time ready to eat!

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD. Beeld: iStock. 

 

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien