Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Dít worden de grote foodtrends van 2019

Over 2 maanden is het alweer 2019! De hoogste tijd om het internet af te speuren naar de foodtrends die we volgens onze redactie in 2019 héél veel gaan zien.

Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Advertentie

Vegan & plantaardig
In 2018 vlogen de vleesvervangers ons al om de oren. Maar ook in 2019 zal het eten van plantaardig voedsel terrein blijven winnen. In restaurants zul je zien dat er meerdere vega- en vegan opties op de kaarten zullen komen. Daarnaast wordt er volop gewerkt aan plantaardige alternatieven voor bekende gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een bitterbal gemaakt van bieten. Zélfs vleesproducenten kiezen ervoor om plantaardige alternatieven uit te brengen. Zo bracht deze vleeswarenproducent onlangs al een vega (smeer)leverworst, paté en filet americain uit.

Hot-dogs
“De hot-dog is de hamburger van de toekomst”, zegt foodimporteur van LA streetfood Bart Mentink. Als je dan tóch vlees eet… Volgens hem is de kans groot dat het broodje hot-dog dé snack van 2019 gaat worden. En dan geen simpele, maar een kwalitatief goede hotdog op een vers broodje, met verschillende toppings.

Foodswaps
Foodswaps zoals courgetti als vervanger voor spaghetti kennen we al een tijdje. Maar ook de pizza met een bodem van bloemkool of rode biet zijn een bekende foodswap. Bij alle vormen van foodswaps vervang je een “basisingrediënt” voor een gezonder ingrediënt. Hierdoor verlaag je bijvoorbeeld het aantal calorieën of maak je een gerecht vezelrijker.

Darmflora
Veel mensen willen hun immuunsysteem verbeteren. Omdat het steeds duidelijker wordt wat voor impact je darmen hebben op je algehele gezondheid is voeding voor een gezonde darmflora een belangrijke trend voor 2019. Gefermenteerd en probiotische voedingsmiddelen steken in 2019 overal de kop op. Kimchi, tempeh, miso & kefir, ze zeggen je misschien niet meteen iets. Maar al deze voedingsmiddelen dragen bij aan een gezonde balans in je buik. Dat soort ingrediënten verwachten we in 2019 dan ook veel terug te gaan zien.

 

View this post on Instagram

 

Starting my morning with a happy belly #glutenfree #fermentedfoods #sauerkraut

A post shared by Jessica Wade (@jessicajwade) on

Beleving
De beleving rond het eten wordt steeds belangrijker, zeker bij het uit eten gaan. Als je uit eten gaan zie je steeds meer open keukens. Ook het ‘afmaken’ van een gerecht aan tafel zien we veel. Denk bijvoorbeeld aan het flamberen van spaghetti in een grote kaas. Door een gerecht te maken waar de klant bij is wordt gemakkelijk ingespeeld op eventuele dieetwensen en allergieën.

 

View this post on Instagram

 

🧀😮 @ilverde_kingst #cheesus

A post shared by Jared Vethaak 📷 Photographer (@jaredvethaak) on

Zuid-Amerikaanse keuken
Langzaam zien we ze opkomen: Mexicaanse én Zuid-Amerikaanse restaurantjes. En dan geen standaard Argentijns steak restaurant. Maar eettentjes waar je kunt genieten van verse Mexicaanse taco’s of een Peruaanse ceviche. “In deze keuken zijn alle smaken vertegenwoordigd en de gerechten zijn prachtig kleurrijk”, zegt Bart Mentink. Maar ook voedsel uit andere Zuid-Amerikaanse landen zoals Brazilië zal met de dag hipper worden.

Wat denk jij dat de grootste foodtrend van 2019 gaat worden?

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Foodclicks, BBCgoodfood, Missethoreca, Djuri van Raalte. Beeld: Instagram, iStock

Zo ziet deze week (7 juli t/m 13juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.

Numerologie werk

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien