Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Déze overheerlijke donuts bak je met slechts 2 ingrediënten

Heb je zin om iets te bakken, maar ben je een hele luie bakker en hou je van simpele recepten? Dan is dit recept voor donuts met maar 2 ingrediënten écht iets voor jou.

Emma is een professionele (banket)bakker uit Italië en deelt haar favoriete recepten op haar YouTube-kanaal, waaronder de donuts die je binnen 1 minuut met maar 2 ingrediënten maakt.

Advertentie

Luchtig

Het enige wat je voor dit recept nodig hebt is 140 gram zelfrijzend bakmeel en 190 gram gewone yoghurt. Mocht je geen zelfrijzend bakmeel in huis hebben, dan kun je eventueel ook 140 gram bloem met 1,5 theelepel bakpoeder gebruiken.

Mix de ingrediënten in een kom door elkaar met een vork. Pak later een spatel en zorg dat je alles goed door elkaar mengt. Is het deeg lekker luchtig en plakkerig? Dan mag je het deeg in een spuitzak stoppen en ben je klaar om de donuts te gaan bakken.

Goudbruine bolletjes

Verwarm een pan met olie op het vuur. Spuit kleine bolletjes van het deeg in de pan. In de video hieronder zie je hoe je dat heel makkelijk doet door telkens een klein beetje deeg te spuiten en het daarna met een schaar af te knippen. Omdat de donuts geen gist bevatten, zullen ze voor een paar seconden naar de bodem zakken. Dit is heel normaal en zullen snel weer naar boven drijven.

Wanneer ze een mooie goudbruine kleur hebben, zijn de minidonuts klaar. Je kunt ze uit de olie halen en op wat keukenpapier leggen om te koelen.

Toppings

Het resultaat zijn dus kleine bolletjes. Ze zijn gefrituurd waardoor de donuts wat weg hebben van churros. Het deeg is plakkeriger van binnen en krokant van buiten. Mocht je de donuts extra lekker willen maken, dan kun je natuurlijk wat poedersuiker, suiker of chocolade aan het einde toevoegen. Smakelijk!

Wil je iets anders proberen? Déze cinnamon rolls van croissantdeeg zijn ook hartstikke lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: YouTube.com. Beeld: iStock

Lees meer

Femke: “Ineens had ik veel behoefte om heel diep in het glaasje te kijken”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (7) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze voor Libelle wat haar bezighoudt. Deze week schrijft ze over vertier buitenshuis.

Eens in de zoveel tijd begint Oscar te klagen dat ik zo vaak weg ben. De afgelopen coronamaanden hoorde ik hem uiteraard niet. Maar sinds ik eindelijk weer kan afspreken met vrienden, en helemaal nu de terrassen open zijn, zoek ik mijn vertier weer ger

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien