Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: wat is het verschil tussen dressing en vinaigrette

Een salade maak je af met een dressing of vinaigrette. Maar wist je dat deze 2 niet hetzelfde zijn? Libelle zocht het verschil en de gezondste optie uit.

Een vinaigrette is wel een dressing, maar niet elke dressing is een vinaigrette. Snap je het nog? Vinaigrette is namelijk de naam van een Frans sausje op basis van olie en azijn. Dit gebruik je vervolgens in je salade.

Advertentie

Gezondste optie

Het grote verschil tussen een dressing en vinaigrette is dat een dressing gebonden moeten zijn. Vaak wordt hierin een eierdooier, mayonaise of yoghurt toegevoegd. Zo kom je ook al snel op het antwoord voor de gezondste optie: dat is een vinaigrette, omdat hier geen mayonaise aan wordt toegevoegd.

Recepten

Op zoek naar recepten? De redactie heeft al eerder hun favoriete dressings op een rijtje gezet. Liever een vinaigrette? Maak dan deze klassieker op basis van witte wijnazijn.

Bijna lege pot mayonaise? Maak er vinaigrette in:

Meer lezen over eten? Bestel dan de Libelle Lekker.

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Libelle BE. Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien