Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Dropfans opgelet: dit populaire Nederlandse dropje verdwijnt binnenkort

Kun jij ook geen genoeg krijgen van trekdrop? Dan hebben wij helaas slecht nieuws voor je: snoepfabrikant Haribo is namelijk volledig gestopt met de productie van deze populaire dropsoort. De drop ligt momenteel nog wel in sommige winkels, maar de verwachting is dat de voorraden snel slinken.

Als je de drop dus nog graag wil eten, kun je er maar beter snel bij zijn.

Advertentie

Niet rendabel genoeg

De grote vraag is natuurlijk waarom Haribo is gestopt met de productie van trekdop. Volgens Patrick Taks, verantwoordelijk voor de marketing van Haribo in België en Nederland, was de drop niet meer rendabel. Trekdop is namelijk een typisch Nederlands product. “Niemand buiten Nederland vindt het lekker,” aldus Tax.

Grote investering

Daarnaast waren de machines waarmee de drop werd gemaakt verouderd en nodig aan vervanging toe. “De investering is dusdanig groot dat het niet opwoog tegen de baten. We hebben geprobeerd om het bij een andere fabrikant onder te brengen, maar we hebben niemand gevonden. Toen restte ons het onvermijdelijke: ermee stoppen.”

Lange houdbaarheid

Hoewel in sommige winkels momenteel nog wel trekdrop ligt, zullen de voorraden snel slinken en uiteindelijk komt er dus niets voor de in plaats. “We maken al zeker drie maanden geen trekdrop meer, maar de houdbaarheid is lang”, aldus Tax. “Misschien springt een andere fabrikant ooit nog in het gat.”

De laatste nieuwtjes, tips en trend in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: 24Kitchen. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien