Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Een kasteel van cake en fruit

Dit fraaie kasteel is gemaakt van cakedeeg. Serveer de cake met verse aardbeien en frambozen als toetje. En wat overblijft, eet je lekker bij de thee.

Advertentie

Nagerecht (voor ca. 20 plakken):

250 g zachte boter
250 g witte basterdsuiker
4 grote eieren
250 g bloem, gezeefd
verse aardbeien en frambozen
poedersuiker
slagroom

Bereidingswijze:

Klop de boter en de suiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Klop daarna de eieren er één voor één door (stap 1). Spatel de bloem er voorzichtig doorheen en schep het beslag in de goed ingevette vorm (stap 2). Bak de cake in 60-70 min. gaar en goudgeel in het midden van een voorverwarmde oven op 175ºC. Schakel de oven na 15 min. terug naar 160°C. Laat de cake even in de vorm afkoelen en stort hem dan voorzichtig. Laat hem op een rooster verder afkoelen en serveer hem als toetje met  de aardbeien en frambozen. Bestrooi met poedersuiker en geef er eventueel wat
lobbig geklopte slagroom bij.

Bereidingstijd: 20 min, Oventijd: 60-70 min, Aantal porties: 20

Tip!
De siliconen kasteelbakvorm is te koop bij de Hema (€ 9,95). Siliconen bakvormen hoeven niet te worden ingevet. In dit geval is het verstandig om het wel te doen: dan komt het kasteel met al zijn randen en ribbels mooier uit de vorm.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking

Voor meer recepten, neem ook eens een kijkje in ons receptenboek met meer dan 1000 recepten.

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien