Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Een lekker drankje voor de thuisblijvers

Tijdens het WK is het in ons land zomer en schijnt als het goed is de zon. Savanna Cider en Amarula zijn twee bekende Zuid-Afrikaanse drankjes die goed passen bij een zelfgeorganiseerde barbeque. Is Zuid-Afrika toch nog een beetje dichtbij.

Savanna Cider
Dit drankje is fris, heeft bubbels en is goed tegen de dorst. Het is gemaakt van Granny Smith en Pink Lady appels. Het is dry cider: het suiker uit de appels is omgezet in alcohol, waardoor het drankje niet te zoet is. U kunt Savanna Cider ook gebruiken in de keuken. Bekijk de recepten.

Advertentie

Verkoopadviesprijs: € 1,49 per flesje 33cl (in de winkel in het bierschap)
Verkrijgbaar bij: diverse slijterijen, supermarkten en horecagelegenheden
Alcoholpercentage: 5,5%
Of bezoek de website. 

Savanna

Amarula
Aan de Marulaboom groeit een geel eivormig vruchtje. Olifanten vinden dit erg lekker. Dit vruchtje is het hoofdingrediënt van de Amarula likeur, die verder smaakt naar chocolade, vanille, koffie en een klein beetje citrusvruchten. Dit drankje is het lekkerst ná de barbeque, met ijs en kan ook worden gebruikt in cocktails of dessert. Bekijk recepten met Amarula.

Verkoopadviesprijs:  Ong. € 14,00 per fles 70cl
Verkrijgbaar bij:   alle slijterijen
Alcoholpercentage:  17 %
Of bezoek de website.

Amarula

 

Zó hou je je brein fit naar mate je ouder wordt: “Nieuwe dingen proberen is een must voor het oudere brein”

brein

Dat je hersenen net als de rest van het lichaam ouder worden, is niet per se slecht nieuws, in sommige opzichten werkt het oudere brein zelfs beter dan dat van een dertiger. Wel is het van belang om de hersenen fit en lenig te houden: “Kantklossen, sambadansen, sudoku’s: nieuwe dingen proberen is een must!”

Eh, hoe heette die acteur ook alweer? En wat was de titel van dat mooie boek dat ik laatst las? Het zal veel 50-plussers bekend voorkomen. Als de jaren gaan tellen laat het geheugen ons nu eenmaal wat vaker in de stee

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien