Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Dé nieuwe eettrend: kaas eet je voortaan samen met deze zoetigheid

Een kaasplankje is natuurlijk helemaal af als er wat druiven bij liggen, wat vijgenjam of misschien wat walnoten. Maar als we de trends mogen geloven, is er nu iets nieuws wat we met kaas gaan matchen.

En dat is: chocolade.

Misschien wel lekker
Het klinkt wellicht vreemd: zoiets zoets met zoiets hartigs? Kaasspecialist Betty Koster weet zeker dat we dit terug gaan zien in de horeca. Over een jaartje of 2 eten we volgens haar allemaal kaas met wat choco. Koster: “Kaas en chocolade vormen een supercombinatie, niet alleen qua smaak maar ook qua structuur. Chocolade, wel de pure variant, heeft tonen die soms aards, fruitig of notig zijn en dat mengt goed met kaas. Denk bijvoorbeeld aan truffelbrie met pure chocolade met 80 procent cacao en merengue. Of blauwaderkaas gecombineerd met een brownie met walnoten.

Doei druiven
Geen jam en druiven dus meer, bij de Franse kaasjes? “Ik verwacht dat dit de plaats gaan innemen van het kaasplateau, of dat de combinatie wordt gepresenteerd als amuse.” Wie al begint te watertanden bij het idee: we zullen nog even geduld moeten hebben voordat de trend er is. Voorlopig komen we kaas-chocolade-hapjes nog niet tegen in de supermarkt.

Maar zelf uitproberen kan natuurlijk altijd. Een leuke verrassing voor dit weekend? Ben je in ieder geval helemaal hip bezig.

LEES OOK:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: nu.nl. Beeld: Getty

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien