Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Geen eieren in huis? Met deze voedingsmiddelen vervang je ze

Toiletpapier is niet het enige wat wordt gehamsterd. In sommige supermarkten is het schap met eieren ook verdacht leeg. Gelukkig kun je ei makkelijk vervangen door andere voedingsmiddelen te gebruiken.

Eieren zijn een geliefd product. Je kunt er namelijk alle kanten mee op: koken, bakken, pocheren of toevoegen aan andere gerechten. Ze lijken onmisbaar in de keuken, maar met deze tips kun je ze vervangen.

Advertentie

Geprakte banaan

Als je van zoet houdt, kun je een rijpe banaan fijn prakken en dit toevoegen in plaats van eieren. Dit doet het vooral goed in pannenkoeken. 1 ei staat gelijk aan ½ cup (1 cup is 100 ml) gepureerde banaan.

Appelmoes

Hou je niet van banaan, maar wel van zoetigheid? Gebruik dan appelmoes in plaats van ei. Hoef je ook gelijk geen suiker meer toe te voegen. De afmetingen verschillen wel: 1 ei staat gelijk aan 1/3 cup appelmoes. Voeg 1 theelepel bakpoeder toe voor extra stevigheid.

Gebroken lijnzaad

Lijnzaad zit vol met vezels en werkt prima als vervanger in gebak, zoals wafels of muffins. Mix 1 eetlepel gebroken lijnzaad met 3 eetlepels water en laat het minimaal 5 minuten rusten. De lijnzaad wordt een gelachtige substantie en mix je makkelijk door je beslag.

Silken tofu

Met tofu kun je heel makkelijk roerei maken. Kies voor de silken tofu, omdat deze een minder hoog watergehalte heeft dan de andere soorten tofu’s. Verkruimel de tofu boven een pan met olijfolie en brengt op smaak met kruiden, groenten en kaas.

Karnemelk

Karnemelk is een goede vervanger voor ei in cakes. 1 ei staat gelijk aan ½ cup karnemelk. Als je geen karnemelk in de koelkast hebt, kun je dit zelf maken door azijn of citroensap toe te voegen aan een kopje (plantaardige) melk en het 5 minuten te laten staan.

Chiazaad

Ei vervangen door chiazaad is eigenlijk hetzelfde trucje als met de lijnzaad. Mix 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water en laat het minimaal 5 minuten rusten.

Hmm! Deze ‘gezonde’ kwarkcake met fruit is verrassend lekker:

Nog meer lezen over eten? Bestel de nieuwste Libelle Lekker:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Well and good. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien