Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Elke dag een toetje: is dat wel gezond? En wat kun je dan het best kiezen?

Eet je na het avondeten graag een toetje? Of dat wel of niet verantwoord is, hangt er sterk van af wát je na het eten snoept.

Het is een heerlijk Hollandse gewoonte: elke avond na het eten als toetje een schaaltje vla of yoghurt. Maar is dat wel gezond?

Advertentie

Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf raadt vrouwen 3-4 porties zuivel per dag aan. Een toetje na het eten past dus prima in een gezond eetpatroon. Er zijn een aantal nagerechten die volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum een verantwoorde keuze zijn. Zo kun je na het eten prima een schaaltje magere of halfvolle yoghurt met zo min mogelijk toegevoegd suiker, magere kwark of fruit nemen. Daarmee krijg je ook goede voedingsstoffen als calcium, vitamine B12 en B2 binnen.

Verzadigd vet en suiker

Volle yoghurt, volle kwark, vruchtenyoghurt met veel suiker, vla, pudding, mousse en roomijs zijn wat minder gezonde keuzes; ze bevatten namelijk veel verzadigd vet en/of suiker. Zo zitten in een schaaltje magere aardbeienyoghurt zo’n 107 calorieën en een schaaltje gewone magere yoghurt slechts 56. Mager is dus niet meteen écht mager.

Schaaltje vla

Vla bevat eiwit, vitamines B2, B12 en calcium, maar óók veel suiker. Met een schaaltje vla krijg je al snel zo’n 4 suikerklontjes en 143 calorieën binnen. Eet je toch graag af en toe een schaaltje vla? Kies dan voor de magere variant, daarmee krijg je een stuk minder calorieën binnen. Aan pudding of mousse wordt ook vaak room toegevoegd, dus bevat nog meer calorieën dan een schaaltje vla.

Vers fruit

De beste keuze voor een toetje is dus magere yoghurt, kwark of wat vers fruit. Wanneer je varieert met verschillende soorten fruit krijg je genoeg verschillende voedingsstoffen binnen. Ook kun je fruit uit de diepvries goed afwisselen met vers fruit. Hier is geen suiker aan toegevoegd.

Een lekker toetje voor iemand maken? Superlief! Doe net als Libelle’s Carola mee met #BAKVANMIJNHART:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Voedingscentrum.nl. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien