Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Emmentalernotentaart

Hoofdgerecht voor circa 8 personen

Benodigdheden

Advertentie

  • 6 plakes diepvriesbladerdeeg
  • 100 g grofgehakte walnoten
  • 100 g achterham, in reepjes
  • 200 g grof geraspte emmentaler
  • 3 grote eieren
  • 2 dl crème fraîche
  • snufje nootmuskaat
  • zout, peper

Bereidingswijze

  1. Leg 6 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 26-28 cm doorsnede.
  2. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 22-24 cm doorsnede.
  3. Prik de deeg­bodem met een vork regelmatig in.
  4. Strooi 100 g grof gehakte walnoten, 100 g achterham in reepjes en 200 g grof geraspte emmentaler op de deegbodem.
  5. Klop 3 grote eieren los met 2 dl crème fraîche, een snufje nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
  6. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de taart 35-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot het eimengsel is gestold.

Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 35-45 min. Circa 495 kcal p.p.

Kaltbachemmentaler
Deze in de grot van Kaltbach (Luzern) gerijpte emmentaler heeft extra veel smaak. U herkent hem aan zijn natuurlijke zwarte korst.

Productie & receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

uithetblad hoofdgerechten

Jan, Jaap en Robin van 3JS: “Genieten van het moment is noodzaak geworden”

3JS

De afgelopen maanden lag zo’n beetje alles stil, maar niet bij 3JS. Midden in coronatijd bracht de Volendamse band een gloednieuw album uit. Opgenomen met een kersvers derde bandlid, Robin – uiteraard ook een Volendammer – wiens tweede naam gelukkig wél met een J begint.

Een voor een melden de leden van 3JS zich bij het kantoor van hun management, boven een kapsalon in een Volendamse winkelstraat, het dorp waar de drie heren wonen. Hier hebben we afgesproken voor het interview waarna we naar Marken gaan voor de fotoshoot. Aan de muren hangen gouden en platina platen

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien