We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Emmentalernotentaart

Hoofdgerecht voor circa 8 personen

Benodigdheden

Advertentie

  • 6 plakes diepvriesbladerdeeg
  • 100 g grofgehakte walnoten
  • 100 g achterham, in reepjes
  • 200 g grof geraspte emmentaler
  • 3 grote eieren
  • 2 dl crème fraîche
  • snufje nootmuskaat
  • zout, peper

Bereidingswijze

  1. Leg 6 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 26-28 cm doorsnede.
  2. Bekleed hiermee een ingevette taartvorm van 22-24 cm doorsnede.
  3. Prik de deeg­bodem met een vork regelmatig in.
  4. Strooi 100 g grof gehakte walnoten, 100 g achterham in reepjes en 200 g grof geraspte emmentaler op de deegbodem.
  5. Klop 3 grote eieren los met 2 dl crème fraîche, een snufje nootmuskaat en zout en peper naar smaak.
  6. Schenk dit mengsel in de vorm en bak de taart 35-45 min. in een voorverwarmde oven op 180°C tot het eimengsel is gestold.

Bereidingstijd: circa 20 min. Oventijd: 35-45 min. Circa 495 kcal p.p.

Kaltbachemmentaler
Deze in de grot van Kaltbach (Luzern) gerijpte emmentaler heeft extra veel smaak. U herkent hem aan zijn natuurlijke zwarte korst.

Productie & receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

uithetblad hoofdgerechten

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien