Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit kun je het beste eten voor een goede nachtrust tijdens deze hittegolf

Och, wat hebben we het zwaar. Slapen in deze hitte is geen pretje. En als er dan ook maar íets is wat onze nachtrust kan bevorderen dan proberen we dat maar al te graag, toch?

Volgens de populaire Australische diëtiste Sharon Natoli zou het nuttigen van eieren vóór het slapengaan ervoor zorgen dat je in deze hitte heerlijk door kunt slapen, vertelt ze aan een Australische krant.

Advertentie

Eieren maken moe, zeg maar
Volgens Natoli zijn eieren een soort van natuurlijk kalmeringsmiddel voor je lichaam. “Iets simpels als het eten van eieren tijdens het avondeten helpt je lichaam tot rust te komen, omdat er melatonine in het eiwit zit. Melatonine is een hormoon dat je lichaam perfect voorbereidt op je bedtijd: je wordt er namelijk slaperig van”, vertelt ze.

“Daarnaast zijn eieren rijk aan het aminozuur tryptofaan, wat er voor zorgt dat je beter slaapt, omdat je brein als het ware vertelt wordt dat het zich mag afsluiten voor de nacht.”

Van zowel melatonine als tryptofaan is inderdaad bekend dat ze slaapbevorderend werken, dus waar wachten we nog op? Toch maar dat eitje in de ochtend verplaatsen naar de avond.

Bekijk ook: zo test je of een ei vers of oud is.

Nog lekkerder slaap je onder een nieuw dekbedovertrek:

Wist je dat je Libelle.nl ook gewoon kunt blijven volgen vanaf je vakantieadres? Als je binnen de EU op vakantie gaat, valt dataroaming (meestal) onder je bundel. Zo hoef je ons niet te missen vanaf de camping of je strandbedje!

Bron: Good Housekeeping. Beeld: iStock

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien