Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Pizza voor de lijn: flammkuchen met venkel, garnalen en geitenkaas

Goed bezig zijn en toch iets heerlijks op tafel, dat kan met deze all time classic ‘pizza’. Lijnen was nog nooit zo lekker.

Advertentie

Dit heb je nodig voor 4 personen als hoofdgerecht:

  •  260 g flammkuchendeeg (koelvers)
  • 150 g passata
  • blaadjes van 5 takjes basilicum
  • peper
  • zout
  • 1 flinke venkelknol, in dunne plakjes geschaafd, groene blaadjes apart
  • 1 el olijfolie
  • 500 g garnalen, rauw en gepeld
  • 200 g zachte 45+-geitenkaas
  • 2 kropjes little gem
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 el kappertjes
  • 1 citroen in 8 partjes

Zo maak je deze flammkuchen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg bakpapier op een bakplaat, rol het deeg hierop uit, prik in met een vork en bak 5 minuten.
  2. Meng de passata met de helft van de basilicum en breng op smaak met peper en zout.
  3. Bestrijk hiermee de gebakken deegbodem, houd de rand vrij.
  4. Schep de venkelplakjes met de helft van de olijfolie en de garnalen om met peper en zout, verdeel dit over de passata en brokkel er de geitenkaas over.
  5. Bak in het midden van de oven in 10-15 minuten gaar.
  6. Schep intussen de slablaadjes om met de komkommer, de rest van de olie, de kappertjes en het sap van 2 partjes citroen.
  7. Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de rest van de basilicum en het venkelgroen.
  8. Geef er citroenpartjes bij en serveer met de salade.

Smakelijk eten!

Bereidingstijd 25 min. Kcal 412 p.p.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Styling: Hanna van den Bos. Fotografie: Sigurd Kranendonk. Receptuur: Dosia Brewer & Martine Kröner. Bereiding: Ans de Vree.
flammkuchen

Art Rooijakkers: “Ik was totaal niet op het vaderschap voorbereid”

Art Rooijakkers Libelle

Presentator Art Rooijakkers (44) heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown: hij schreef De eeuw van mijn dochters. In dit boek beschrijft hij hoe de wereld eruit zal zien als zijn nu driejarige dochters Puk en Keesje volwassen zijn.

Als Art Rooijakkers om 9.00 uur ’s ochtends arriveert, heeft hij al een uur getraind in de sportschool. Dat doet hij een paar keer per week. De presentator wil fit blijven, niet in de laatste plaats

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien