Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Feestje? Met deze formule weet je precies hoeveel drank je in huis moet halen

Het is altijd weer hetzelfde liedje: voor een feestje of dinertje sla je veel te veel drank in, waardoor je na afloop altijd zit met een overschot aan ongeopende flessen. 

Nog erger is het als je voor tien uur al door je voorraad heen bent. Met deze formule ben je voorgoed van dat ‘drankprobleem’ af. Of tenminste: voor het grootste deel. De mensen achter Eventplanner.be bedachten namelijk een formule waardoor je nooit meer te veel drank koopt. Zo reken je uit hoeveel je nodig hebt:

Advertentie

– Ga ervan uit dat in het eerste uur iedere gast zo’n 3 drankjes drinkt.
– Daarna houd je 2 drankjes per gast per uur aan.
– Tijdens een diner drinken de gasten per gang gemiddeld 1 glas wijn. Het hoofdgerecht is goed voor gemiddeld 1,5 glas.

Bij een dinertje met 4 gangen, wordt dus gemiddeld 4,5 glas per persoon gedronken. En tijdens een feestje dat 3 uur duurt, moet je rekenen op 7 drankjes per persoon.

Voorraad
Dat lijkt misschien veel, maar het is altijd beter om ruim in te slaan. Alcohol (in een dichte fles) bederft niet, dus in het ergste geval heb je gewoon alvast een voorraad voor een volgende borrel. Onthoud verder dat je uit een fles wijn zo’n 5 à 6 glazen haalt en uit een fles champagne of cava 6 à 7 glazen. Uit één fles sterke drank haal je 15 à 20 glazen – puur of met ijs.

Gezelschap
En tot slot: kijk naar het gezelschap. Je moeder doet misschien wel een uur over haar sherry terwijl je buurvrouw het een na het andere glas wit achterover giet. Bedenk bij het boodschappen doen dus goed wie er allemaal komen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: HLN.be. Beeld: Shutterstock.

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien