Frambozen- semifreddo
Ingredienten voor 6-8 personen:
- 6 eierdooiers
- 250 g fijne tafelsuiker
- 250 gram frambozen
- 750 ml slagroom
Bereidingswijze:
- Klop in een hittebestendige kom de eierdooiers en de suiker licht en schuimig.
- Zet de kom op een pan met heel zacht kokend water en verwarm het mengsel al kloppend tot het aan de bolle kant van een lepel blijft hangen.
- Neem de kom van de pan en blijf kloppen tot het mengsel volledig is afgekoeld.
- Doe de frambozen in een lage schaal en prak ze met een vork tot een grove puree.
- Klop in een andere kom de slagroom tot stijve pieken en spatel het eimengsel en de frambozenpuree erdoor.
- Bekleed een rechthoekige diepvriesbestendige vorm of schaal met plastic folie.
- Schenk het frambozenmengsel erin en strijk de bovenkant glad.
- Zet de vorm minstens 4 uur in de diepvries.
- Dompel voor serveren de onderkant van de schaal kort in heet water en keer de semifreddo op een bord.
- Verwijder voorzichtig het plasticfolie en serveer de semifreddo in plakken.