Gebakken paddestoelen op toast
Bij paddestoelen denk je misschien aan de herfst. Maar de meeste wilde paddestoelen komen al in de zomer tevoorschijn, of zelfs in het vroege voorjaar. Dus: het hele jaar door kunnen er verse paddestoelen op het menu.
Dit is een smakelijke variatie van de champignons op toast, zoals je jaren geleden in vrijwel elk eetcafé tegenkwam.
Voorgerecht voor 4 personen:
4 el crème fraîche
zout, peper
1-2 el heel fijngesneden bladpeterselie
2 el olijfolie
25 g boter
200 g gemengde paddestoelen
200 g kippenlevertjes, in stukken
1 teentje knoflook, geperst
1-2 el sherry-azijn
4 plakken witbrood, geroosterd
1-2 sjalotjes, heel fijngesneden
Bereidingswijze: Breng de crème fraîche op smaak met zout, peper en peterselie. Verhit de olie met de boter en bak hierin de paddestoelen circa 2 min. op hoog vuur. Voeg de kippenlevertjes en knoflook toe en bak nog circa 2 min.
Schenk de azijn erover en verwarm nog even tot het vocht is verdampt. Bestrijk het geroosterde brood royaal met de kruidige crème fraîche en beleg het met het paddestoelenmengsel. Bestrooi met sjalotjes.