Libelle Beauty cadeaubox met 77% korting!

Zoek binnen:

Libelle Legt Uit: is gebroken lijnzaad echt gezonder dan de hele variant?

Het eten van lijnzaad heeft allerlei gezondheidsvoordelen. Je hoort echter steeds vaker dat de hele zaadjes minder gezond zijn, en dat je alleen maar gebroken lijnzaad zou moeten eten. Maar is dat wel echt zo? Libelle legt het je haarfijn uit.

En dan nog zo’n prangende vraag: is het zelf breken van de zaadjes nóg beter dan het gebroken kopen in de winkel?

Advertentie

Flax seed
In het engels wordt lijnzaad ‘flax seed’ genoemd. De reden is vrij logisch, aangezien lijnzaad een zaadje is dat gemaakt is van vlas. In de zaadjes zit veel gezonde olie, waardoor het product steeds meer aan populariteit wint. Het bevat omega 3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink én kalium.

Gebroken versus heel
Lijnzaad bevat echter ook nog het stofje cyanogenen. Dit kan het menselijk lichaam omzetten tot de gifstof cyanide, wat nare gezondheidsproblemen kan opleveren. Wanneer het zaadje gebroken wordt, kan het lichaam beter tegen deze cyanogenen. En dus is het echt aan te raden de zaadjes te breken voor je ze over je yoghurt strooit.

Zelf breken
En is zelf kneuzen dan ook nog weer beter? Ja, zeggen voedingsdeskundigen. Want op die manier is de olie die vrijkomt in de zaadjes, nóg verser. Met een koffiemolen of met een klein hakmolentje kan je je wekelijkse portie gemakkelijk fijnmalen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland!

Bron: Women’s Health. Beeld: iStock

gebroken lijnzaad - Libelle

Zo ziet deze week (14 juli t/m 20 juli) eruit volgens jouw numeroscoop

Numeroscoop

Er is een gloednieuwe week aangebroken. Dus tijd voor een nieuwe numerologische weekvoorspelling. Ben jij benieuwd wat jou deze week te wachten staat?

Numerologie is een studie over de getallen in je leven. Het is een eeuwenoude wiskundige wetenschap die gebaseerd is op het idee dat het hele universum een systeem is dat te ontrafelen valt naar basiselementen: nummers. Gebeurtenissen en persoonlijkheden ontwikkelen zich niet in het wilde weg, maar hebben samenhang en betekenis. De getallen helpen ons om onszelf en de wereld om ons heen beter te begrijpen.
Numerologie werkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien