Geglazuurde chocoladecake

Voor circa 16 plakken
Ingredienten:
- 200 g pure chocolade, in stukjes
- 200 g zachte boter
- 200 g donkere basterdsuiker
- 3 eieren
- 210 g bloem
- 30 g cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 1¼ dl karnemelk
- glazuur
- marsepeinen roosje
Bereidingswijze:
- Smelt de chocolade in een kom boven een pan met heet water.
- Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel (dit kan ook met de mixer).
- Klop de eieren er één voor één door en vervolgens de gesmolten chocolade.
- Spatel dan in gedeelten de bloem, cacaopoeder en bakpoeder erdoor.
- Roer de melk erdoor.
- Schenk het beslag in een ingevette hoge, ronde vorm van circa 18 cm doorsnede, bedek de bodem met bakpapier.
- Strijk de boven-kant glad en bak de cake in 45-55 min. gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 180°C.
- Schakel de oven na 15 min. terug naar 165°C.
- Als een in de cake gestoken prikker er schoon uit komt, is de cake gaar.
- Laat de cake in de vorm iets afkoelen, haal hem daarna uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen.
- Snijd hem horizontaal in 3 gelijke delen.
- Bestrijk de 3 delen royaal met glazuur en bouw de cake weer op.
- Garneer de bovenkant met bijvoorbeeld een marsepeinen roosje.
Bereiden: circa 25 min. Oventijd: 45-55 min. Kcal: circa 345 kcal per plak.