Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Gegratineerde stamppot met jonge sla

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

3 sjalotjes, fijngesneden
1 el olijfolie
2 kropjes jonge Hollandse sla, blaadjes grofgesneden
1x recept aardappelpuree (zie hieronder)
zout, peper
nootmuskaat
200-250 g verse geitenkaas, in plakken

Bereidingswijze:

Advertentie

  1. Bak de sjalotjes 10 min. in de olie.
  2. Roer de sjalotjes en de sla door de hete aardappelpuree.
  3. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  4. Schep de stamppot in een ovenschaal en verdeel de kaas erover.
  5. Zet de schaal 10-20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Bereidingstijd: circa 30 min. Oventijd: 10-20 min.
Circa 435 kcal p.p.

Aardappelpuree voor 4-6 personen
1-1¼ kg aardappelen
zout, peper
50-75 g boter in klontjes of 3-5 el olijfolie
1½-2½ dl hete volle melk

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen (het liefst in de schil) gaar in circa 25 min. in water met zout.
  2. Pel ze eventueel, laat ze goed uitlekken en maak ze fijn met een pureeknijper of -stamper.
  3. Als de aardappelen voor het koken geschild waren, moet de puree op zacht vuur al roerend even uitdampen.
  4. Roer de boter door de puree en zo veel hete melk tot er een romig mengsel ontstaat.
  5. Breng op smaak met zout en peper.

Hoofdgerechten

Speel hier de snackpuzzel van woensdag 19 februari gratis

snackpuzzel

Premium

Dol op puzzelen, maar geen puzzelboekje bij de hand? Waag je dan aan deze gratis snackpuzzel – gewoon lekker online. Je vindt ‘m terug in jouw Bewaarlijst en je hebt 7 dagen om de snackpuzzel op te lossen. Succes!

[premium-verder-lezen]

[minipuzzel]

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien