Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Dit is het geheim van éxtra lekkere pompoensoep

Wat is er meer typisch herfst dan een lekkere kom pompoensoep? Maar wist je dat je pompoensoep op verschillende manieren kunt maken? Wij vertellen je hét geheim waardoor-ie extra lekker wordt.

En natuurlijk delen we ook gelijk een lekker receptje met je.

Advertentie

Hét geheim voor extra lekkere pompoensoep

Hoe je pompoensoep veel lekkerder wordt? Door de pompoen eerst te roosteren. Het is makkelijk om te doen en kost weinig tijd, maar zorgt voor een soep met veel meer smaak. Het is daarom zonde om het niet te doen. Pompoen roosteren klinkt misschien alsof het geen uitleg nodig heeft. Toch vertellen we je graag even hoe je dit het beste kunt doen, want ook hier zijn veel verschillende manieren in. Wist je bijvoorbeeld dat je een pompoen altijd mét schil moet roosteren?

Pompoen roosteren

De schil mag je er dus gewoon op laten zitten. Wel hak je de pompoen in stukjes. Hiervoor heb je een scherp mes nodig, want de schil van een pompoen snijd je niet zomaar even door, deze kan best stevig zijn.

Gebruik olijfolie om de pompoen in te roosteren, maar zorg dat je niet te veel gebruikt. Bij te veel olie wordt je pompoen namelijk vettig en zompig. De truc is om voor 1 eetlepel olijfolie per 500 gram pompoen te gaan. Als je de pompoen gesneden hebt en besprenkeld met olijfolie, mag-ie de oven in. Hoe je er een soep van maakt, lees je in onderstaand recept.

Geroosterde pompoensoep recept

Benodigdheden: 1 flespompoen, 1 ui, olijfolie, zout, 875 milliliter kippenbouillon, 250 milliliter room, 1 eetlepel honing en zure room.

Start eerst met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. De stukken gesneden pompoen leg je op een bakplaat bekleed met bakpapier. Deze stukken kun je besprenkelen met olijfolie, zoals we al eerder noemden, en je kunt ook wat zout toevoegen. Ook de ui mag je hierbij doen. De bakplaat mag een uur in de oven.

Als deze tijd verstreken is, schep je het vruchtvlees uit de schil van de pompoen. Dit doe je in een blender, samen met de ui. Hier voeg je 250 milliliter bouillon aan toe en daarna zet je de blender aan, tot het geheel een gladde puree geworden is. Doe dit in een pannetje en voeg de rest van de bouillon, room en honing toe. Als dit warm geworden is, kun je het serveren in soepkommen. Als laatste kun je een klein schepje zure room toevoegen.

Serveertip: een pompoen als soepkom – hoe briljant is dat?

Hoera, Libelle is genomineerd voor website van het jaar 2020. Help jij ons naar de overwinning? Stemmen kan hier.

Bron: Smulweb, Curls Culinair. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Wat bedoel je met manisch? Ik dacht juist dat je depressief was”

Tessel Tindert

In Roberts huis was het een onbeschrijflijke bende van vuile kopjes, bordjes, blikjes, glazen. De tafel zat onder de kringen. Er lagen kruimels. De gordijnen waren half gesloten. Het stonk er naar oude bloemen en vuile sokken.

Door de halfopen keukendeur zag ik het aanrecht vol vuile vaat. Voorzichtig ging ik zitten in de stoel naast de bank. Ik voelde woede, maar ook verdriet en medelijden. Hier lag een man op de bank die duidelijk leed. Die zich geen raad meer wist met zichzelf. Die niet meer voor zichzelf kon zorgen. ‘Sorry’, herhaalde Robert. ‘Sorry.’

‘Waar

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien