Libelle Vrijheid: verhalen om nooit te vergeten >

Zoek binnen:

Yummie! Zo maak je écht de perfecte tosti

Iedereen heeft zo z’n eigen tosti-recept en vindt deze natuurlijk de állerbeste. Maar nu is er bewijs vanuit wetenschappelijke hoek welke echt als het neusje van de zalm kan worden beschouwd.

Daar zit namelijk een hele natuurkundige theorie achter.

Advertentie

Calcium en pH-waarde

Je moet bij het kiezen van de kaas namelijk letten op de hoeveelheid calcium en pH-waarde. Calcium bindt alle ingrediënten in de kaas en de juiste pH-waarde zorgt er juist voor dat de kaas smeuïg wordt en makkelijk verhit kan worden.

Zure smaak

Kaas heeft een pH-waarde onder de 7, wat betekent dat deze een zuurdere smaak heeft. Hoe lager het pH-getal, hoe zuurder het product wordt. Is de pH-waarde juist boven de 7, dan is het product basisch.

Deze moet je hebben

Enfin: kaas heeft een pH-waarde van 5, maar deze kan per kaassoort verschillen in decimalen. De kaassoort voor de perfecte tosti zou tussen de 5,3 en 5,5 moeten zijn. Dit zijn bijvoorbeeld gruyere, manchego, jonge of extra belegen kazen. Deze geven niet alleen een lekkere smaak, maar smelten ook lekker.

Veel smaak

Vind je de deze ‘perfecte’ tosti-kazen niet sterk genoeg? Dan kies je vanzelfsprekend voor een kaas met een lagere pH-waarde en dus een zuurdere smaak. Om hetzelfde smelt-effect te krijgen kun je deze het beste tússen de kaas met de juiste pH-waarde leggen en ‘ie er dus omheen smelt. Dubbelop kaas, geen probleem, toch?

Zo. Dan kun je nu écht de perfecte tosti uit je pink manoeuvreren.

Meer tips voor lekker eten? Je leest het in de Libelle Lekker special:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€4,99
Bestel hier

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Elle. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 39: “Misschien kun jij maar beter gaan”

memoires

Premium

Blijkbaar moet Sabine de trossen losgooien als het op geduld aankomt. De Kapitein doet uiterst vaag over hoe hun relatie nu verdergaat en haar telefoon is nog steeds in handen van Erik de IT-man.

Wanneer ik terugkom van de markt, staat mijn woonkamer bomvol mannen. Vandaag verhuist Thijs. Hij heeft een mooi appartement gevonden, 2 straten verderop. Het voelt ongemakkelijk, met mijn bloemen in mijn hand en al die grote beren die zich ook geen houding weten te geven. “Iemand koffie?” roep ik, maar uit de mokken die zij schalks in de lucht houden, weet ik dat mijn vraag m

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien