Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Gek op Dalgonakoffie? Probeer dan eens deze Martini-variant mét Baileys

Deze zomer veroverde Dalgonakoffie het internet. De romige koffie met dikke schuimkraag was bij velen een favoriet en nu blijkt er eigenlijk een nóg lekkerdere versie van te zijn. Mensen die toe zijn aan iets sterkers kunnen namelijk hun hart ophalen bij een Dalgona Martini.

Deze Dalgona-variant is net zo lekker maar wel een tikkeltje sterker!

Advertentie

Wat is Dalgonakoffie?

Dalgonakoffie is afkomstig uit Zuid-Korea en is eigenlijk niets meer dan opgeklopte koffie. Je maakt het door oploskoffie te mengen met suiker en heet water en dit vervolgens goed op te kloppen. Tot slot schenk je het in een mok met warme melk en je hebt een heerlijke Dalgonakoffie!

Dalgona Martini

Nu is een Dalgonakoffie natuurlijk al om te smullen, maar er blijkt ook nog zoiets te bestaan als een Dalgona Martini. Bij deze cocktail vervang je de melk door een romige, koude likeur zoals Baileys in combinatie met vodka. Klinkt niet verkeerd, toch? En het fijne is dat het ook nog eens makkelijk te maken is.

Dit heb je nodig:

  • 50 ml Baileys
  • 50 ml vodka
  • suiker (2 el)
  • oploskoffie (2 el)
  • koud water (2 el)

Zo maak je het

  • Schenk de Baileys en vodka in een cocktailshaker of  een glas gevuld met ijsklontjes. Schud het geheel goed door elkaar en schenk via een zeef het mengsel in een Martini-glas.
  • Klop de suiker, oploskoffie en het koude water goed door elkaar, totdat je een romige substantie krijgt. Je kunt dit bijvoorbeeld met een garde, melkopschuimer of een staafmixer doen.
  • Schep tot slot de geklopte koffie op het mengsel van Baileys en vodka en je hebt een heerlijke Dalgona Martini!

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Popsugar. Beeld: iStock

 

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien