Hoe sterk is jullie relatie? Doe hier de test>

Zoek binnen:

Deze gekke smaakcombinaties gaan we zien én proeven deze zomer

Van ijsjes met Licor 43 tot friet met chocolade: op het gebied van foodtrends lijkt het motto hoe gekker, hoe beter. 

Culinair trendjournalist Denise Kortlever zegt in een interview op NU.nl: “Waar vroeger hazelnoot al spannend was, kan het nu niet gek genoeg. Knettersuiker, wasabi en drop zijn een paar van die voorbeelden.”

Advertentie

Zoet x hartig
De setter van deze trend? Dat is volgens Kortlever chocolademerk Tony’s Chocolonely. Zij kwamen bijvoorbeeld met de ‘gekke’ combinatie van melk, popcorn en discodip. Ook hartige smaken worden steeds vaker toegevoegd aan chocolade. Denk aan wasabi, gember en – jawel – rode curry.

Textuur
Naast smaak wordt ook de textuur van wat we eten steeds belangrijker. Een lekker crunchy stukje, wat bite in je chocoladereep: “Dat houdt het spannend”, aldus Kortlever.

Lekker gewoon
Gelukkig voor de kieskeurige eters, blijven ook de meer ‘normale’ smaken populair: we kunnen tegenwoordig kiezen uit ontelbaar veel pure chocoladesmaken, met veel variaties in cacaopercentage en herkomst.

Maar we willen óók dat het bijzonder is
Blijft die trend van gekke smaakcombi’s nou doorzetten? Kortlever denkt van wel. Al is het alleen maar omdat er zoveel foto’s van worden geplaatst op Instagram, die natuurlijk supernieuwsgierig maken. Ook zijn we volgens de expert steeds meer bezig met gezond eten en áls we dan iets zoets eten, willen we dat het ook een bijzondere smaakexplosie is. “Dat uit zich in bijvoorbeeld ‘spannende’ smaken chocolade en ijs.”

Probeer ook eens deze goddelijke Twix-cheesecake:

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 


Bron: NU.nl. Beeld: iStock

Johanna ter Steege: “Ik ben er best trots op dat ik een doorzetter ben”

Johanna

Actrice Johanna ter Steege (59) staat momenteel in de theaters met de monoloog Ik heet Lucy Barton. Ze woont samen met haar vriend in Rotterdam en heeft een dochter, Hanna (22).

Waarom moeten wij naar Ik heet Lucy Barton?
“Omdat het over ons allemaal kan gaan. Veel mensen zullen zich erin herkennen. Het is een intiem portret over hoe je je ontwikkelt in het leven en loskomt van familie.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging in je rol van Lucy?
“Dat het waarachtig is wat ik doe. Het is een monoloog waarbij je la

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien