Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Superhandig: zo wordt je gekristalliseerde honing weer vloeibaar

Hoe goed je je honing ook bewaart – goed afgesloten in een donkere kast -, het lijkt altijd te gebeuren: je honing zit vol suikerkristallen. Hoewel dit natuurlijk niet bekent dat je honing is bedorven, is het wel verrekte irritant. Want je kunt ‘m nu een stuk minder makkelijk gebruiken.

Misschien heb je weleens overwogen om de pot dan maar weg te gooien, als de suikerkristallen eenmaal hun intrede hebben gedaan. Maar dat is natuurlijk zonde. En gelukkig is er een manier om je honing te redden en weer vloeibaar te maken.

Advertentie

Honing trekt vocht aan
Als eerst een lesje natuurkunde. Want hoe kan het eigenlijk dat je honing kristalliseert? Volgens Elleeten.nl is dat een natuurlijk verschijnsel en is het de laatste stap in de ontwikkeling van het product. Gelukkig heb je wel invloed op hoe snel dat proces in werking treedt.

Het gaat namelijk allemaal om vocht. Honing trekt vocht aan. Zorg daarom dat je de dop altijd stevig op de pot draait en ga nooit met een theelepel die al vochtig is van je thee in de pot roeren. Verder is het slim de pot te bewaren op een droge plaats met een stabiele kamertemperatuur. Want ook door temperatuurschommelingen komen de kristallen eerder.

De truc: verwarmen
Heb je pech en is het kwaad al geschied? Gooi de pot dan niet weg. Echt niet doen hoor, dat is zonde. De honing opwarmen is de beste truc om de hard geworden substantie weer vloeibaar te maken.

Je kunt dit het beste doen door de pot zonder deksel in een pan met warm water te zetten. Zo warmt je honing geleidelijk op. Je kunt de pot ook op je verwarming zetten. Dan duurt het iets langer, maar je hebt er geen omkijken naar.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Elleeten.nl Beeld: iStock

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien