Nu 50% korting op 6-delige pannenset in verschillende kleuren!

Zoek binnen:

Gember schillen? Dat hoef je vanaf nu nooit meer te doen

Nu de koude dagen zijn aangebroken, kan het geen kwaad om wat vaker een schijfje gember in de thee te drinken. Gember is ook lekker door de curry en kan zelfs door de havermoutpap. Alleen dat schillen van die gember kan een stuk sneller. 

Namelijk: niet. Que? Je leest het goed. Je kunt jezelf in de toekomst heel wat tijd en gehannes besparen. Online vind je eindeloos veel tips om gember eenvoudiger te schillen. Van in de vriezer leggen tot uithollen met een lepel. Allemaal leuk en aardig, maar het kan geen kwaad om de schil te laten zitten. Sterker nog: veel chefs besparen zichzelf die moeite.

Advertentie

Hannesen met een lepel
“Ik schil gember nooit”, zegt Molly Baz van het beroemde kook-kanaal Bon Appétit. “Ik begrijp niet waarom mensen gember schillen. Iemand besloot op een dag dat je de schil moet verwijderen en toen verspilde iedereen z’n tijd door te hannesen met een lepel. Terwijl je het gerust kunt eten zonder dat je iets merkt van de schil. Je kunt het gewoon eten, tenzij de gember heel oud en knokig is. Maar dan zou je die gember überhaupt niet moeten gebruiken.”

Verspilling voorkomen
Nog een groot voordeel als je gember met schil en al eet: je voorkomt een boel verspilling. Als je je zorgen maakt over bacteriën kun je de gember afspoelen zoals je ook met bijvoorbeeld een appel doet. Dat gezegd hebbende: gebruik wel altijd verse gember.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pure wow. Beeld: iStock

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien