Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Dol op gemberthee? Zo maak je dit gezonde drankje nog lekkerder

Gemberthee is hartstikke populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Het komt door zijn goede eigenschappen. Maar iedere dag hetzelfde recept kan gaan vervelen. Daarom geven we je een paar variaties. 

Gember wordt al sinds de oudheid gebruikt om verkoudheid, koorts en spijsverteringsproblemen te behandelen. Ook kan het helpen om buikproblemen, waaronder misselijkheid, te verzachten. Kortom: één kopje gemberthee per dag levert al een hoop voordelen.

Advertentie

Om gemberthee te maken hoef je alleen wat water te koken en wat gember in het warme water later trekken. Maar dat kan op den duur een beetje saai worden. Gelukkig kun je met gemberthee eindeloos variëren met andere smaken. Dit zijn onze favorieten:

Sinaasappel

Voeg nét voordat het water kookt een schijfje sinaasappel toe en laat die nog even meekoken. Je thee krijgt zo ook een wat zoetere smaak. Ideaal als je gember alleen wat te pittig vindt.

Appel en kaneel

Ook appel en kaneel kunnen de gemberthee wat zoeter maken. Zo krijgt je thee een heerlijke herfstachtige smaak. Stop een paar dunne stukjes appel, een kaneelstokje van 2,5 cm en verse of gedroogde gember in een theeglas, doe hier het hete water bij en laat alles een paar minuten intrekken.

Munt

Munt zorgt altijd voor een frisse smaak en dat werkt perfect bij de bittere en pittige smaak van gember. Ze versterken elkaar, waardoor je een heerlijke combinatie krijgt. Je kunt eventueel wat honing toevoegen om de thee wat zoeter te maken.

Chai tea latte

Verander je gewone gemberthee in een chai tea door wat kardemom, kaneel en kruidnagel aan je drankje toe te voegen. Scheutje melk erbij en je hebt een heerlijk glas chai tea latte.

Kurkuma

Combineer de genezende krachten van kurkuma met gember en een snuf zwarte peper voor een superfood-thee. Voeg hiervoor een halve theelepel kurkumapoeder toe aan een kop zelfgemaakte gemberthee. De thee krijgt een hele bijzondere smaak en wordt zo rijk is aan antioxidanten.

Of probeer deze gember-citroenthee. Je maakt ‘m zelf in een handomdraai:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Cup & leaf, Droge spieren. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien