Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Genieten: dit belooft hét zomerdrankje van 2021 te worden

Behoren prosecco en rosé tot jouw lievelingsdrankjes? Dan hebben wij goed nieuws voor je: over niet al te lange tijd kun je namelijk genieten van een combinatie van deze twee!

De Italiaanse regering heeft toestemming gegeven voor de productie van roze prosecco.

Advertentie

Beschermd product

Prosecco is net als champagne een beschermd product. Dit betekent dat prosecco aan een paar voorwaarden moet voldoen, voordat het de naam prosecco mag gebruiken. Eén van deze voorwaarden is dat prosecco niet rosé mag zijn, tot nu toe althans. Het Italiaanse ministerie voor landbouw heeft namelijk onlangs goedgekeurd dat er ook een roze variant van de mousserende wijn mag worden gemaakt.

Zomerdrankje 2021

Helaas kun je niet al deze zomer van je prosecco-rosé genieten. De verkoop ervan is namelijk pas toegestaan vanaf 1 januari 2021, na de oogst. De makers van het nieuwe drankje hebben echter wel goede hoop dat het hét zomerdrankje van zomer 2021 gaat worden. Ze schatten zelfs dat er jaarlijks zo’n 30 miljoen flessen van het drankje zullen worden verkocht.

Wist je trouwens dat je ook een heerlijke terrine kunt maken van prosecco? In deze video laten we je zien hoe je dat kunt doen:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN. Beeld: iStock

Lees meer

Schrijver Hugo Borst: “Durfde je eindelijk een 1,5-meter-terras op?”

Hugo en Iris - Libelle

Hugo Borst (57) en Iris Koppe (35) zijn beiden schrijvers, maar daar houdt de gelijkenis wel op. Toch zijn ze vrienden en gaan ze geen onderwerp uit de weg. Over oud worden, sex, politiek, corona en meer: Hugo en Iris stellen brutale vragen én geven openhartig antwoord. 

I: Jij bent toch getrouwd?
H: Jazeker, 24 kilo geleden.
I: Hoelang al?
H: Het was 1988.
I: Neeeee. Toen was ik 3.

H: Eh, waar wil je naartoe? Goed nieuws? Ben je ten huwelijk gevraagd?
I: Niet zo snel. Ik heb koppijn vandaag, Hugo, kóppijn.
H: Wat heeft dat met trouwen te maken? Oh, wacht even

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien