Dat wordt genieten: zo maak je een hazelnootijstaart

We krijgen er geen genoeg van: taart. Geschikt voor elke gelegenheid, maar ook als je gewoon in je eentje wilt genieten. Deze keer een heerlijke ijsvariant met hazelnoot.
Dit heb je nodig voor 10 personen:
- 6 dunne plakken cake, zonder korst
- 150 g hazelnoten
- 2 eieren
- 2 eidooiers
- 150 g rietsuiker
- 500 ml slagroom
- 4 el hazelnootlikeur
- springvorm van 20 cm Ø
- bakpapier
- mixer
Zo maak je de hazelnootijstaart:
- Leg op de bodem van de springvorm een royaal vel bakpapier.
- Zet de rand erop en sluit de vorm.
- Zet ook tegen de binnenkant van de vorm een reep bakpapier.
- Leg de plakken cake op de bodem van de vorm; snijd ze bij, zodat de hele bodem is bedekt.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Schud ze op een bord.
- Doe de eieren, de dooiers en de suiker in een hittebestendige kom.
- Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie).
- Zorg dat de kom het water niet raakt.
- Klop de eieren met de mixer in 5-10 minuten dikromig en lichtgeel.
- Neem de kom van de pan en klop het eimengsel nog 2 minuten.
- Klop de slagroom lobbig.
- Spatel de slagroom, de likeur en 125 gram hazelnoten luchtig door het eimengsel.
- Schenk de ijsbasis op de cakebodem.
- Laat de ijstaart in de diepvries in circa 4 uur bevriezen.
- Haal de ijstaart 15 minuten voor het serveren uit de diepvries.
- Verwijder de vorm en het bakpapier en zet de taart op een schaal.
- Strooi de rest van de geroosterde hazelnoten over de ijstaart.
Bereidingstijd 40 min. Wachttijd 4 uur
Nog meer lekkere gerechten vind je in Libelle Lekker:

lees ook
Styling en receptuur: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi