Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Warm, zacht en zoet: gestoofde peren uit de oven

Onder het mom van: je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, hebben wij alvast een superlekker (en makkelijk te bereiden) gerecht voor kerst, zodat je alvast kunt beginnen met oefenen. Heerlijke, klassieke gestoofde peren uit de oven. 

Dit heb je nodig voor 4-8 personen:

Advertentie

  • 8 kleine peren, gehalveerd
  • 2 vanillestokjes, gehalveerd
  • 150 ml maple syrup (of agavesiroop)
  • 150 ml dessertwijn
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 sinaasappel, de schil
  • 4 steranijs
  • 2 kaneelstokken
  • eventueel wat geroosterde pecannoten.
  • Extra: aluminiumfolie

Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng alle ingrediënten door elkaar op een bakplaat en dek het geheel af met aluminiumfolie. Stoof de peren 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie, roer het geheel voorzichtig door en rooster de peren nog 10-15 minuten tot ze stroperig zijn. Serveer eventueel met wat geroosterde pecannoten.
Lekker met yoghurt, custard, rijstepap of ijs.

Bereidingstijd 10 minuten. Oventijd 45 minuten

Receptuur: Victor de Launay. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven

 

Femke: “Ik gun Oscar een 2e leg, mochten wij ooit uit elkaar gaan”

Femke (40) is freelance journalist. Ze woont met Oscar en zoon Nathan (6) in Amsterdam. Iedere week schrijft ze in Libelle wat haar bezighoudt. Deze week: sterilisatie. 

Na een avondje fijn gezelschap en heerlijk eten fietste ik met een vriendin naar huis. Ze vertelde me dat haar man die dag een afspraak bij de uroloog had gehad om het over een sterilisatie te hebben. Hij kreeg 2 weken bedenktijd en een papiertje waarop stond wat de ingreep ging kosten: zo’n €500,-. Op hetzelfde papiertje stond ook hoeveel terugdraaien van de sterilisatie zou kosten: €4000,- euro.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien