Geurige herfstcake

Warme chocolademelk, een flinke pot verse thee of koffie met een lekker likeurtje erin. Allerlei drankjes die perfect passen bij het druilerige herfstweer dat er aan zit te komen. Maar wat eet je daarbij? Vergeet die simpele boterkoekjes en ga voor een heerlijk geurende herfstcake. Hiermee haal je al het mooie van de herfst in huis!
Wat?
50 gram rozijnen
150 ml zonnebloemolie
1 sinaasappel
2 eieren
140 gram lichtbruine basterdsuiker
170 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel baking soda
2 theelepels kaneelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
140 gram grof geraspte wortels
50 gram grof gehakte walnoten
Voor het glazuur
200 gram zachte roomkaas
50 gram boter op kamertemperatuur
85 gram gezeefde poedersuiker
een snufje kaneelpoeder
Voorbereiding
Doe het sinaasappelsap en zeste (kleurige schil van de sinaasappel) samen met de rozijnen in een kom en laat het een nachtje weken. Als je hier geen tijd voor hebt zet je het mengsel na stevig roeren ongeveer 1 minuut in de magnetron.
Hoe?
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met wat olie. Meng daarna de 150 milliliter olie met de eieren. In een aparte kom meng je de suiker, het bakmeel, de specerijen en de baking soda. Voeg daar al kloppend met de garde de rozijnen met de sinaasappel en zeste, de geraspte wortelen, walnoten en de eiermix aan toe. Daarna mix je het nog even met een houden lepel. Giet het deeg in het ingevette cakeblik en bak deze voor 1 uur in het midden van de oven. Laat de cake na het bakken afkoelen ín het blik.
Als de cake volledig is afgekoeld kun je hem uit het cakeblik halen. Met een mixer klop je de roomkaas, de boter, de poedersuiker en de kaneel tot een glad geheel. Verspreid dit netjes over de bovenkant van de cake en klaar is je herfstige verrassing!
Variaties
Peren
De wortels kun je vervangen door blokjes peer.
Meringue
Klop een simpele meringue en gebruik dit als topping op je cake. Garneren met wat fruithagel en klaar ben je!