Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Gevlochten chocoladebrood

Voor circa 20 plakjes

Benodigdheden:

Advertentie

• 500 g volle kwark
• 2 zakjes gedroogde gist (à 7 g)
• 1 el suiker
• 650-700 g bloem
• 3-4 el gesmolten boter
• 2 eieren, losgeklopt
• 1½ tl zout
• olie
• 200-300 g pure chocolade, in stukjes

Bereidingswijze

  1. Laat de kwark circa 2 uur uitlekken in een zeef met daarin een doek.
  2. Meng gist, suiker en bloem.
  3. Verwarm de kwark tot handwarm en roer er 2 el boter, ­eieren, zout en 2-4 el water door.
  4. Voeg het bloem­mengsel toe en kneed alles circa 10 min. tot een stevig deeg.
  5. Vorm het deeg tot een bal en laat deze in een met olie ingevette kom (afgedekt met een vochtige doek) circa 1 uur op een warme plaats rijzen.
  6. Kneed het deeg nog even en verdeel het in 3 stukken.
  7. Vorm hiervan 3 lange deegrepen en vlecht ze tot een rond brood.
  8. Steek tijdens het vlechten de stukjes chocolade tussen de deegrepen.
  9. Laat het brood nogmaals circa 1 uur rijzen, ditmaal op een ingevette bakplaat.
  10. Leg het daarna in het midden van een voorverwarmde oven. Bak het 40-50 min. op 180°C.
  11. Bestrijk het warme brood dun met gesmolten boter.

Bereidingstijd: circa 30 min. Wachten: circa 2 uur. Rijzen: circa 2 uur. Oventijd: 40-50 min. Circa 220 kcal per plak.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

recepten uithetblad


voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien