Anastasia de musical: nu tot € 25,- voordeel per kaart

Zoek binnen:

Daar loopt het water je van in de mond: gevlochten Nutella-brood

In de categorie ‘verdraaid lekker’ dit heerlijke Nutella-brood. De truc zit ’m in het strak oprollen van het deeg.

Dit heb je nodig voor 1 gevlochten Nutella-brood:

Advertentie

  • 1 pak witbroodmix
  • 225 ml melk
  • 75 g boter
  • 25 g suiker
  • 1 ei
  • bloem om mee te bestuiven
  • 100 g Nutella
  • Extra: plasticfolie, bakplaat, bakpapier

Zeef de broodmix boven een beslagkom. Verwarm de melk tot lauw in een steelpan en voeg samen met de boter, suiker en het ei toe aan de meel. Mix in ± 5 minuten met deeghaken tot een samenhangend elastisch deeg.

Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg 30 minuten rijzen. Kneed het gerezen deeg goed door en rol het uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een vierkante lap van een 0,5 cm dikte. Besmeer de deeglap met Nutella, maar laat 1 cm van de randen vrij.

Rol het deeg met de Nutella zo strak mogelijk op. Snijd de rol met een scherp mes over de lengte doormidden, maar laat het uiteinde aan elkaar zitten. Draai de helften nu om elkaar heen en laat de snijvlakken met Nutella daarbij naar boven liggen.

Leg het vlechtbrood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dek het losjes af met plasticfolie en laat nogmaals 45 minuten rijzen.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bak het brood in 45 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen en bestrooi eventueel met een beetje cacao en poedersuiker.

Bereidingstijd: ± 15 min. Oventijd: ± 45 min. Wachten: ± 2 uur.

Receptuur: Eke Mariën. Fotografie: Eric van Lokven. Styling & productie: Cyn Ferdinandus.

Maartje en de meisjes – deel 22: Jochem neemt niet op

maartje

Premium

Maartje en Jochem zoeken naar een nieuwe weg in hun relatie met elkaar en met anderen. Zal Maartje het contact met Judith nieuw leven inblazen?

De hele week draaien Jochem en ik de B.V. HET GEZIN op de automatische piloot. Het is gezellig, we koken gezond en zelfs met de was ben ik aardig bij. Voor vanavond heb ik als verrassing een oppas geregeld, en neem ik Jochem mee naar een chique-de-friemel restaurant.

Vrijdagmiddag is het altijd een zoete inval bij ons. Kinderen lopen in en uit en omdat Suus weet dat het mijn vrije dag is, waait zij ook vaak nog even aan. [premium

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien