Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Tip voor het paasontbijt: 5 variaties op de klassieke gevulde eieren

Of je ze nou maakt voor het ontbijt of als voorgerecht: gevulde eieren mogen niet ontbreken op de paastafel. Ze zijn lekker én ook nog eens makkelijk te maken. Laat je van je creatiefste kant zien en maak een van deze bijzondere variaties.

Voor de onderstaande eitjes kun je als basis het recept aanhouden voor een klassieke vulling. Op zoek naar een goed recept? Dat vind je hier.

Advertentie

Roze eitjes

Wat is er nou leuker dan roze eitjes op tafel? Geef je gevulde eieren een natuurlijk kleurtje door ze in een pot met bietensap te stoppen. Dit doe je door bieten te pureren met een flinke scheut azijn en 3 eetlepels suiker. Zeef de puree in een weckpot en voeg gekookte eieren zonder schaal toe. Laat 12 uur staan in de koelkast voordat je ze gaat vullen.

Zalm en zure room

Meng het eigeel niet alleen met mayonaise, maar ook met zure room, gerookte zalm en verse gehakte dille. Deze gevulde eitjes hebben een heerlijke Scandinavische twist. Het hele recept vind je hier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Christina Provost (@christina.provost) on


Lekker makkelijk

Voor iedereen die niet te veel moeite wil doen in de keuken: lepel wat kant-en-klare spread door je vulling. Kies voor een spread op basis van tomaat of paprika, dan zit je sowieso goed. Gebruik als topping een beetje chilipoeder.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mister Kitchen (@misterkitchens) on


Pulled chicken

Maak luxe gevulde eieren met pulled chicken, pulled beef of pulled pork. Ben je vegetariër? Kies dan voor pulled jackfruit. Het vlees kun je boven op je gevulde eitjes leggen en versieren met een beetje barbecuesaus. Met deze hack van Libelle maak je binnen 1 minuut pulled chicken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ya Boy’s Barbecue (@yaboysbbq) on


Gamba’s

Nog een receptje met vis: steek een gamba voor de helft in je gevulde eitje. Bak ze wel eerst in een beetje olie met fijn gesnipperde ui en knoflook. Nog een optie: schep wat Hollandse garnaaltjes door je vulling.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CARITA (@itscaritafambro) on

Gezinsvlogger Doortje maakt een complete paasbrunch voor nog geen € 12,-:

Nog meer lezen over eten? Bestel onze ‘Libelle Lekker’:

Libelle special 2 – Lekker
Libelle special 2 – Lekker
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien