We Will Rock You de musical: nu tot 50% korting!

Zoek binnen:

Gevulde kipfilet met kaas-mosterdsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

• 4 kleine kipfilets
• zout, peper
• 150 g verse geitenkaas, verkruimeld
• 4 artisjokharten op olie, uitgelekt, in stukjes
• 40 g blanke amandelen, fijngehakt
• 2 takjes tijm
• 1¼ dl slagroom
• 75 g geraspte, rijpe geitenkaas
• 1-2 tl dijonmosterd
• 1-2 el fijngesneden bladpeterselie
• ½-1 tl citroensap

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets horizontaal in, zonder de filets helemaal door te snijden. Bestrooi de opengeklapte kipfilets met zout en peper.
  2. Meng verse geitenkaas, artisjokharten en amandelen en verdeel dit mengsel over de opengeklapte kipfilet. Vouw de filets daarna weer dicht, steek ze eventueel vast met een stokje of bind ze vast met keukentouw.
  3. Stoom de kippakketjes boven kokend water gaar in 12-15 min., leg tijdens het stomen de takjes tijm tussen de kip.
  4. Verwarm voor de saus de slagroom op zacht vuur, voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas ­gesmolten is.
  5. Roer de mosterd en peterselie erdoorheen, verwarm de saus nog even, maar laat hem niet meer koken.
  6. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en serveer de saus bij de in plakken gesneden kip. Lekker met bloemkool.

Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 475 kcal p.p.

Advertentie

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.

hoofdgerechten uithetblad

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien