Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Drink je te veel koffie? Dit zijn 3 gezonde alternatieven

Vind je je eigen koffie lekkerder dan op kantoor, dan loop je nu waarschijnlijk nóg iets vaker naar het koffiezetapparaat. Lekker, maar erg goed voor bijvoorbeeld je tanden is het niet. Daarom: 3 alternatieven voor koffie. 

Kun je echt niet zonder koffie? Weet dan wel dat juist de ochtend het slechtste moment is om koffie te drinken.

Advertentie

Matcha

Je hebt vast weleens van dit groene goedje gehoord, want matcha was in de afgelopen jaren een enorme trend. Een kopje thee met dit groene poeder geeft je een enorme energieboost. Je consumeert, in tegenstelling tot groene thee, het hele blad van de theeplant (Camellia sinensis). Daarom krijg je een geconcentreerdere bron van antioxidanten binnen. Maar dat is niet het enige goede: door matcha te drinken zou je calorieën verbranden.

Golden milk

Klinkt chic, toch? Het is een mix van warme plantaardige melk (havermelk) met een lepel kaneel, kurkuma, beetje gember en zwarte peper en als laatste (eventueel) nog vanille en agavesiroop. Dit drankje is perfect voor in de avond, want het geeft je geen enorme energieboost.

Cichorei

Deze plant is familie van de witlof. De geroosterde wortel wordt gebruikt als vervanger van koffie, maar is cafeïnevrij. En net als koffiebonen kun je cichoreiwortel roosteren, malen en brouwen tot een warme drank. Het heeft dezelfde opwekkende effecten als koffie en bevat veel inuline. Dat is een oplosbare vezel die kan helpen bij de spijsvertering, en een gezonde darmwerking ondersteunt door de groei van nuttige bacteriën te bevorderen.

Wil je toch nog een bakje koffie drinken? Zo maak je een hartje in jouw ‘bakkie pleur’.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Women’s Health, Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien