Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Deze gezonde chocoladekoekjes maak je met slechts 5 ingrediënten

Heb je zin in chocolade en zin om te bakken maar geen zin om uitgebreid boodschappen te moeten gaan doen? En vooral: probeer je wat minder te snoepen? Dan hebben we het ideale recept voor je: want deze chocoladekoekjes zijn niet alleen gezond, maar ook nog eens gemakkelijk te maken.

Je hebt er namelijk slechts 5 ingrediënten voor nodig.

Advertentie

Gezond snoepen

Allereerst: af en toe snoepen is helemaal niet verkeerd. Integendeel. Toch snappen we het best als je wat gezonder aan wilt doen, wat je redenen ook mogen zijn. Jezelf dingen ontzeggen hoeft echter niet, want van de meeste ‘ongezonde’ dingen is wel een gezondere variant van te maken. Zo ook met chocoladekoekjes. Deze variant is gemaakt van havermout en bevat cacaopoeder in plaats van grote repen chocolade. En lékker dat ze zijn!

Gezondheidsvoordelen havermout

Havermout is een gezonde bron van trage koolhydraten. Dat houdt in dat ze je bloedsuikerspiegel in balans houden, en je geen pieken en dalen bezorgen zoals bijvoorbeeld witte koolhydraten wel doen. Daarnaast houdt havermout je langere tijd verzadigd, waardoor je minder behoefte krijgt aan tussendoor snacken. Ideaal dus als je ietwat gezonder aan probeert te doen of wat kilootjes wilt afvallen.

Betaalbaar

Tot slot: deze koekjes zijn ook een uitkomst als je wel van bakken houdt maar geen zin hebt om allerlei moeilijke en dure ingrediënten te moeten halen. Dat maakt bakken namelijk niet alleen tijdrovender, maar ook een stuk duurder. Omdat de 5 (!) ingrediënten in dit recept stuk voor stuk gezond zijn, kun je deze koekjes zelfs prima eten als ontbijt. En de kans is groot dat je alle benodigdheden gewoon al in huis hebt.

Recept gezonde chocoladekoekjes

Ingrediënten

 • 130 gr havermout
 • 2 bananen
 • klein handje rozijnen
 • klein handje kokos
 • 2 el cacaopoeder

En zo maak je deze gezonde chocoladekoekjes

 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Prak de bananen fijn
 • Meng de bananen, de havermout, de rozijnen, de kokos en de cacaopoeder erbij en roer dit goed door elkaar tot het een glad beslag is.
 • Bekleed de ovenplaat met bakpapier en leg hier 6 of 7 bolletjes van het deeg op.
 • Maak de achterkant van een lepel nat en maak de bolletjes deeg plat tot ze eruit zien als echte koekjes.
 • Bak de gezonde chocoladekoekjes in 15 minuten in de oven goudbruin.
 • Laat ze even afkoelen, en je kunt lekker genieten. Eet smakelijk!

Zin in nog meer lekkere baksels waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt? Onderstaande video biedt inspiratie:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Greepgypsyspices. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien