Mamma Mia! Ontvang tot € 20,- voordeel per kaart t/m 31 mei

Zoek binnen:

Gezonde hotdog met zuurkool

We houden natuurlijk allemaal van een klassieke hotdog, maar voeg deze keer eens wat zuurkool toe. Lekker én gezond! 

Advertentie

Dit heb je nodig! 

Zuurkool
2 eetlepels olijfolie
1 kleine ui, gehalveerd en dun gesneden
1/2 theelepel grof zout
1/2 krop groene kool, dun gesneden
1/2 kop appelazijn
1/3 kop appelcider of appelsap

Hotdogs
2 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
1/4 theelepel grof zout
1 knoflookteen, geperst
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels rode wijnazijn
1/2 theelepel hete saus (bijvoorbeeld tabasco)
1 theelepel suiker
6 hotdogs
6 hotdog broodjes
pittige mosterd, om erbij te serveren

Zo maak je het! 

Zuurkool
Verhit de olie in een middelgrote pan op middelmatig vuur. Voeg de ui en het zout toe zodra de olie heet is. Laat dit 3 minuten fruiten, terwijl je af en toe roert, totdat de uien zacht en doorzichtig zijn. Voeg de kool, appelazijn, appelcider en een halve kop water toe en meng alles door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en zet de deksel erop. Draai het vuur vervolgens laag en laat het 30-35 minuten sudderen, totdat de kool zacht is.

Hotdogs
Verhit de olie in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en het zout toe zodra de olie heet is. Laat de ui 8-10 minuten fruiten. Voeg de knoflook toe en laat het nog 1 minuut fruiten. Roer de tomatenpuree, rode wijnazijn, hete saus, suiker en een halve kop water erdoor. Breng dit aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel sudderen, terwijl je af en toe roert, totdat het uienmengsel dik en glanzend is.

Breng 2-3 centimeter water aan de kook in een diepe koekenpan. Leg de hotdogs in de pan en draai het vuur laag. Laat dit 10 minuten sudderen.

Leg de hotdog in de broodjes en schep het uienmengsel, de mosterd en de zuurkool erop. Serveer meteen.

Meer zin in zoet streetfood? Maak dan eens deze gekarameliseerde nootjes en serveer in leuke papieren zakjes.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien