Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Raar maar waar: van deze 'gezonde' snacks krijg je juist meer trek

Merk je dat je vaak trek hebt terwijl je net een gezond tussendoortje hebt gegeten? Dat beeld je je niet in. Want sommige gezonde snacks stillen de lekkere trek niet, maar maken je juist hongerig. Libelle zet ze voor je op een rij.

Want gezond, betekent dus niet direct ook voedzaam.

Advertentie

1. Mueslirepen

Het lijkt een gezonde snack, want het woordje ‘muesli’ zit erin. Toch moet je je daardoor niet laten misleiden, want de vork zit anders in de steel. In de meeste repen zit namelijk hartstikke veel suiker verstopt. Daarnaast bevat een mueslireep ook maar weinig proteïnen om je een vol gevoel te geven. Het gevolg? Nadat je ze gegeten hebt, kun je al gauw weer een hongerig gevoel krijgen.

2. Smoothies uit een flesje

Hetzelfde geldt voor smoothies uit een flesje. Ondanks dat er in smoothies en sapjes uit een flesje groente en fruit zit, zullen ze je niet snel een verzadigd gevoel geven. Dat komt omdat ze boordevol fruitsuikers zitten, zonder de gezonde vezels nog te bevatten. Omdat er ook in deze tussendoortjes vaak weinig proteïne zit, kun je na het drinken ervan je toch nog hongerig voelen.

3. Magere yoghurt

Ja, dat lees je goed. Start jij de dag vaak met een bakje magere yoghurt? Dan is het een slim idee om voortaan te kiezen voor de volle variant. Deze bevat wel meer vet, maar zal je een stuk langer een vol gevoel bezorgen dan dat bakje magere yoghurt. Want door het gebrek aan gezonde vetten, zul je niet snel verzadigd raken en dus meer willen en gaan eten.

4. Poedersoepjes

Ook met het eten van poedersoepjes uit de supermarkt zit je niet écht goed. Terwijl het lijkt alsof het misschien een gezonde snack is die maar weinig calorieën bevat, is ook dit een tussendoortje waar je juist honger van kunt krijgen. De reden? Er zitten veel smaakstoffen, zout en suiker in verstopt, terwijl het maar weinig gezonde voedingsstoffen bevat. Dit is dus een typisch gevalletje ‘lege calorieën’.

Wat dan wel?

Een gezond tussendoortje waar je lang verzadigd van blijft bestaat zeker wel. Denk hierbij aan een goede combinatie van gezonde vetten en koolhydraten, voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Een handje ongezouten noten met rozijnen bijvoorbeeld, of een paar rijstwafels met bijvoorbeeld notenpasta of avocado.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Libelle Gezond
Libelle Gezond
€ 4,99
Bestellen

Bron: Famme. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien