Set van 4 winterharde fruitbomen voor € 39,95

Zoek binnen:

Dit zijn de verrassende gezondheidsvoordelen van rabarber

De maand maart is bij uitstek dé maand om rabarber te planten. Wanneer je het nu in zaait, kun je er in de zomer van genieten. Naast dat rabarber ontzettend lekker is, is het ook nog eens hartstikke gezond. Libelle zet de gezondheidsvoordelen ervan voor je op een rij.

Je maakt er bijvoorbeeld heerlijke taarten mee, maar het is ook heerlijk als basis voor zelfgemaakte jam.

Advertentie

Zaaien

Rabarber lijkt veel op selderij, maar is roze van kleur en zoet in plaats van hartig. De plant heeft zijn oorsprong in China liggen en werd werd geïntroduceerd in Europa 1778. Nadat je het geplant hebt kun je er helaas niet direct van genieten, want een zaadje heeft 2 jaar nodig voor je ervan kunt oogsten. Gelukkig kun je rabarber ook gewoon in de supermarkt kopen.

Ziekte van Alzheimer

Het is heel lekker en zoet-zuur van smaak. Maar daarnaast heeft het eten ervan ook tal van gezondheidsvoordelen. Zo wordt er gezegd dat rabarber de kans op de ziekte van Alzheimer kan verminderen. Dit komt omdat er veel vitamine K in de fruitsoort zit, en dat is een belangrijke vitamine voor gezonde hersenen en voor de algehele neuronale gezondheid.

Immuunsysteem

Maar dat is nog niet alles. Want naast vitamine K zit er ook heel veel vitamine C in rabarberstengels. En die vitamine is erg belangrijk voor het versterken van het immuunsysteem. Wanneer je voldoende vitamine C binnenkrijgt, helpt dit ook bij de aanmaak van collageen. En dat is weer goed voor je huid, wat zeker ook geen slechte bijkomstigheid is.

Diabetes

Ook zou het eten van rabarber goed zijn voor mensen met Diabetes of suikerziekte. Dat komt omdat de fruitsoort bestaat uit vezels die absorptie van suiker voorkomen en daarmee dus de bloedsuikerspiegel reguleren. Daarnaast heeft het een lage glycemische index, wat het extra geschikt voor mensen met suikerziekte maakt.

Constipatie

Kun je vaak lastig naar het toilet omdat je last hebt van constipatie? Ook dan is het aan te raden om lekker veel rabarber te eten. Het zou namelijk een lichte laxerende werking hebben. Niet alleen is het goed voor je spijsvertering, want ook zou het eten ervan voor een verbeterde eetlust zorgen én zelfs maagpijn verlichten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief! 

Bron: Healtyveggie. Beeld: iStock

rabarber

Lees meer

Erik van der Hoff werd in 14 maanden tijd vader én opa: “Ik hoor mezelf nog stamelen: ‘Eh jongens, ik ben verliefd en… ze is jong’”

Rifka

Premium

Na jaren van hollen-rennen-vliegen kwam, met de geboorte van zijn vierde kind, het leven van presentator en zanger Erik van der Hoff (56) in een heel ander vaarwater. “Ineens bouw ik weer zandkastelen en blokkentorens.”

“Alles mag, niets moet. Dat was zo’n beetje de fase waarin ik zat: mijn drie kinderen waren volwassen, met hun eigen leven. Mijn dochter Sascha woont zelfs in Israël. Ik had een beetje last van het empty nest-gevoel, maar tegelijkertijd kon ik ineens weer gaan en staan waar ik wilde. Heerlijk voor een vlinder als ik. Maar nu o
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien