Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Dit zijn de vele gezondheidsvoordelen van cashewnoten

We weten allemaal dat noten gezond zijn. Ze barsten immers van de gezonde vetten, mits je natuurlijk kiest voor de ongebrande en ongezouten variant. Maar hoe gezond zijn cashewnoten eigenlijk? Nou, er zitten tál van gezondheidsvoordelen aan het eten ervan. En ze zijn nog lekker ook!

Libelle zet de meest belangrijke voordelen op een rij.

Advertentie

Noten zijn gezond

Alle noten zitten boordevol essentiële voedingsstoffen – namelijk vezels, eiwitten en gezonde vetten – en dat geldt dus ook voor cashewnoten. Dit maakt ze een relatief gezonde snack, omdat ze je langer een voldaan gevoel geven dan een stuk chocola of een handje chips. Ondanks dat ze gezond zijn, is het wel aan te raden om er niet te veel van te eten. De reden? Er zitten vrij veel calorieën in de noten, waardoor je snel veel calorieën naar binnen werkt zonder dat je het door hebt. 

Gezondheidsvoordelen cashewnoten

Maar gezond zijn de noten wel. Zo zit er veel magnesium in cashewnoten, dat de spier- en zenuwfunctie en energieproductie ondersteunt en het risico op hoge bloeddruk, hartaandoeningen en diabetes kan verminderen. Ook zit er veel mangaan in, wat essentieel is voor sterke botten en een sterk immuunsysteem.

Voedingswaarde

Daarnaast zit er veel zink en ijzer in, net als selenium. Dat laatste mineraal is erg belangrijk voor het ondersteunen van de schildklier en het beschermen van het lichaam tegen vrije radicalen van buitenaf. Tot slot zit er ook veel vitamine K en B6 in. Honderd gram cashewnoten bevat:

  • 156 calorieën
  • 12 gram vet
  • 9 gram koolhydraten
  • 5 gram eiwit
  • 2 gram suikers
  • 1 gram vezels

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Pure Wow. Beeld: iStock

cashewnoten Libelle

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien