Cinderella Classic 4-seizoenen dekbed nu vanaf € 69,95!

Zoek binnen:

Dit zijn de 5 gezondste bonen om in gerechten te verwerken

Bonen zijn naast lekker ook nog eens hartstikke gezond én gemakkelijk te bereiden. Ze worden dan ook geregeld omschreven als ‘superfood‘. Twijfel je welke peulvruchten de beste keuze zijn om in gerechten te verwerken? Libelle zet de 5 gezondste varianten voor je op een rijtje.

Veel vegetariërs eten geregeld bonen omdat er in de peulvruchten veel eiwitten zitten. Als je af en toe je stukje vlees vervangen wil voor iets anders, is het toevoegen van bonen aan je eetpatroon dan ook een goede optie.

Advertentie

Marinebonen
Een ietwat onbekende boon met een groot scala aan gezondheidsvoordelen. Deze boon is voornamelijk uitermate goed voor de conditie van je hart. Marinebonen bevatten de meeste vezels van elke boon, namelijk 10,5 gram per portie van 100 gram. Ook bevatten marinebonen heel veel kalium. De boon heeft dan ook een bloeddrukverlagende werking.

Kikkererwten
Deze welbekende peulvrucht is ontzettend goed voor mensen met diabetes type 2. Meerdere onderzoeken tonen namelijk aan dat de vezels in de kikkererwt kunnen bijdragen aan het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Dit is waarom het risico op suikerziekte door het eten van kikkerwetten aanzienlijk verminderd kan worden.

Linzen
Linzen zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. Een studie in International Journal of Cancer toont aan dat het eten van linzen kan bijdragen aan een verminderd risico op borstkanker. Andere onderzoeken tonen aan dat linzen de kans op prostaat- en darmkanker ook kunnen verminderen. Af en toe een handje ervan door een salade mengen is dan ook zeer aan te raden.

Rode kidneybonen
Bruine bonen zijn lekker door allerlei Mexicaanse gerechten. Ze bevatten meer antioxidanten en omega-3 vetzuren dan alle andere bonen. Deze vetzuren zijn erg belangrijk voor het behouden van gezonde hersenen. Het eten van rode kidneybonen zou de kans op Alzheimer dan ook kunnen verminderen.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: iStock

Lees meer

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien