Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Waarom een glas wijn altijd maar halfvol wordt ingeschonken

Of je nu een rosé, witte of rode wijn bestelt: je glas wordt altijd maar half gevuld. Maar waarom is dit eigenlijk?

In het buitenland kun je nog weleens een vol glas wijn krijgen, maar over het algemeen geldt dat je een wijnglas ongeveer halfvol schenkt. Is hier een specifieke reden voor?

Advertentie

Betere smaak

De reden dat obers je glas wijn minder dan halfvol vullen, is zodat er nog voldoende ruimte is om de wijn rond te draaien in het glas. Op die manier komt er meer lucht bij en zorg je ervoor dat de aroma’s van de wijn vrij komen. Dit verbetert de smaak. Wanneer je een wijnglas volledig vult, gaat het draaien niet meer en drink je de wijn dus niet op z’n best. Zonde!

Verschillend

Wist je dat er ook echt een ideale hoeveelheid per wijnkleur blijkt te zijn? Zo hoor je witte wijn en rosé tot nét boven het breedste gedeelte van het glas in te schenken. Bij rode wijn is dit tot net ónder het breedste deel. Dessert wijn en zoete wijn schenk je tot op het punt waar het glas breder wordt in en bij een bubbeltje juist waar het glas weer smaller begint te worden. Extra tip: een glas champagne hoef je niet te laten draaien.

Zin gekregen in een glaasje wijn, maar ligt er niks koud? Op deze manier is je fles binnen een kwartier koud:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tyla. Beeld: iStock

Libelle Legt Uit: zijn superfoods écht gezond?

Ze zijn goed voor je hart, je krijgt er meer energie van of je valt ervan af: superfoods beloven wonderen voor onze gezondheid. Maar maken ze die ook waar? En hoe zit het met de duurzaamheid?

Mogen we even voorstellen: de gojibes, afkomstig uit Azië en in Tibet ‘geluksbes’ genoemd. Ziet eruit als een rood-roze rozijn en schijnt een geneeskrachtige werking te hebben. En ken je maca al, een Peruaans knolgewas vol vitaminen en mineralen waarvan de tot poeder gemal

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien